Harry herceg drogokat használt, hogy feldolgozza Diana halálát

2023. január 10.
Pszichedelikus szerekkel, ayahuascával, pszilocibinnel, gombával próbálta kezelni a gyászt.

Ma jelenik meg Harry herceg Spare című memoárja, amihez kapcsolódóan a trónörökös testvére két interjút is adott – az egyikben a droggal való küzdelmeiről is beszélt, amelyeknek forrása édesanyja elvesztése volt. A herceg sokakat meglepett nyilatkozatával, amikor bevallotta, hogy korábban kipróbálta a marihuánát, a kokaint és a varázsgombát.

harry-herceg-drog

A beszélgetés során Harry arról mesélt, hogyan próbálta kezelni az édesanyja, Diana hercegné elvesztése miatti gyászt: nehezen tudta feldolgozni a történteket, a fájdalom miatt a drogokhoz és az alkoholhoz fordult. A herceg elmondta, hogy nehezen kezelte a saját érzelmeit, csak egyszer sírt, mégpedig a temetésen, és később azért keresett videókat édesanyjáról, hogy megpróbáljon valamiféle érzelmi reakciót előcsalogatni magából.

„Olyan súly nehezedett a mellkasomra, amit olyan sok éven át éreztem amiatt, hogy soha nem tudtam sírni. Ezért folyamatosan próbáltam megtalálni a módját, hogy sírjak: ültem a kanapémon és megpróbáltam annyi emléket felidézni anyámról, amennyit csak tudtam, néha pedig videókat néztem online” – mondta a herceg. Az emlékek felidézése nem enyhített Harry fájdalmán, ezért pszichedelikus szerekhez – ayahuascához, pszilocibinhez és gombákhoz – nyúlt, hogy így próbálja meg feldolgozni a gyászt.

„Soha nem ajánlanám az embereknek, hogy ezt rekreációs céllal tegyék. De ha a megfelelő emberekkel csinálod, ha hatalmas veszteségtől, gyásztól vagy traumától szenvedsz, akkor ezek a dolgok gyógyszerként működnek. Engem megtisztítottak a veszteség nyomorúságától. Eltüntették a fejemből azt a gondolatot, hogy sírnom kell, hogy bebizonyítsam anyámnak, hogy hiányzik. Ő valójában csak arra vágyott, hogy boldog legyek” – mondta a herceg.

Forrás: Marie Claire UK, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!