A kis György hercegnek fontos feladatot szánnak a koronázáson

2023. március 06.
Károly királlyá koronázásáig pontosan két hónap van hátra. A ceremónia az egyik legfontosabb esemény a királyi család életében, melyen a trónörökösöknek mindig kiemelt szerepük van. György herceg, aki édesapját követi az öröklési rendben, lehet, hogy komoly szerepet fog vállalni az eseményen.
György herceg nevet

A koronázási ünnepségeken a trónörökösök mindig előkelő helyen ülnek, hogy minél láthatóbbak legyenek a kamera számára. Arra eddig nem volt példa, hogy a gyerekek hivatalos feladatot is kapjanak a ceremónián, de ez most változhat egy királyicsalád-szakértő szerint. 

Roya Nikkhah szakértő elmondta, hogy a kis György szülei, Katalin és Vilmos nagyon várják a koronázást, de aggódnak is, hogy túl sok figyelem lehet Györgyön az eseményt követően. A pár többször elmondta már, hogy mindent megtesznek azért, hogy Györgynek, Saroltának és Lajosnak minél átlagosabb gyerekkora lehessen, de a koronázási ünnepség után ez azért nem lesz egyszerű. 

Állítólag Kamilla ötlete, hogy bevonják az unokákat is a szertartásba, eddig erre nem volt példa a brit királyi család történelme során. 

Forrás: Mirror