Magyar sztárpszichiáternek nyílt meg Harry herceg

2023. március 05.
Harry herceg mély online beszélgetésen vett részt dr. Máté Gábor magyar származású pszichiáterrel, ahol őszintén beszélt mentális betegségeiről és a tudatmódosító szerekkel való kapcsolatáról is.
harry-herceg-terapia-csalad

Harry herceg már korábban bevallotta, hogy PTSD-vel (poszttraumás stressz szindróma) küzd, most azonban mélyebben is vallott mentális betegségeiről a dr. Máté Gáborral folytatott online beszélgetésben. A magyar származású sztárpszichológussal Harry herceg idén januárban megjelent botrányos önéletrajzi kötetét boncolgatták, kitérve a 38 éves sussexi herceget érintő legintimebb témákra is.

Harry herceg bevallotta például, hogy a PTSD mellett figyelemzavarral (ADD) is diagnosztizálták, és arról is sokat beszélt, hogyan igyekezett drogok segítségével stabilizálni mentális állapotát. „Nekem olyan volt ez, mint amikor alaposan megtisztítod a szélvédőt az ablaktörlővel: ilyenkor képes voltam lehámozni a szűrőket – ezt a több réteg szűrőt – az életemről és végre megkönnyebbülést, megnyugvást lelhettem, egyfajta könnyedséget és relaxáltságot éreztem” – mesélt a pszichedelikumokkal való kapcsolatáról Harry herceg. „Elkezdtem rekreációs céllal használni őket, és éreztem, mennyire jót tesznek nekem.”

A herceg szerint ezek a szerek segítettek neki feldolgozni múltbeli traumáit, ezzel szemben a kokainról, amit korábban szintén többször is kipróbált, úgy nyilatkozott, hogy „nem valami jó móka”. 

Forrás: PageSix Fotó: Getty Images