Kiakadt Nyáry Krisztián az Oscar-nyertes filmen

2023. március 14.
„Menthetetlen boomer vagyok” – írta magáról Nyáry Krisztián Facebook-profilján, annak kapcsán, hogy mennyire nem tud azonosulni a TikTok által diktált vizuális nyelvezettel, ami Minden, mindenhol, mindenkor című, immár többszörös Oscar-díjas filmben is tetten érhető.

A sokat látott és olvasott irodalmár, Nyáry Krisztián Facebookon fejezte ki, mennyire nem tetszett neki a vasárnap hajnalban hét Oscar-díjat is bezsebelő alkotás.  

Minden, mindenhol, mindenkor valószínűleg az egyik legrosszabb film, amit valaha láttam” – írta Nyáry, aki egy kommentben azt is elárulta, hogy a filmet vele együtt néző ismerőse még a mozitermet is el akarta hagyni.

A hozzászólások között a filmet védelmébe vette Szabó T. Anna költő, aki szerint ez a film igazából azoknak jelenthetett nagyobb élményt, akik eleve szeretik a keleti harcművészeteket és például Jackie Chan filmjeit. Végül a költő azt mondta, szerinte ez igazából inkább egy női film, és fontos lenne megtanulnunk „elengedni magunkat, és hagyni, hogy átáradjon rajtunk a komplett őrület”.

Fotó: Henz Péter