15 meglepő tény, amit nem tudtál György hercegről

2023. május 09.
Vilmos herceg mini mása, a kis György még csak 9 éves, de már így is rengeteg mindent elért az életben. Nemcsak divatos, mint a szülei, de remek példakép fiatalabb testvérei, Sarolta hercegnő és Lajos herceg számára.
15 érdekesség György hercegről.

Tudtad például, hogy gitározik? Vagy hogy már 2 évesen megtanult síelni? Olvass tovább és ismerj meg 15 érdekes tényt György hercegről. 

1. Szereti a spagetti carbonarát

György herceg imádja a carbonarát.

György herceg imádja a carbonarát

Aldo Zilli séf szerint – aki a Centrepoint jótékonysági szervezeten keresztül dolgozott együtt Vilmos herceggel – György herceg nagyon szereti az olasz konyhát. Zilli a Daily Mailnek azt mondta: „Vilmos fantasztikus. Úgy tűnik, a kisfia kedvence a spagetti carbonara. Szóval várom a hívást, hogy megfőzhessem neki.”

2. A lovaglás az egyik kedvenc hobbija

Nagyanyjára ütött György herceg a lovaglás iránti szeretetében.

Nagyanyjára ütött György herceg a lovaglás iránti szeretetében

2020-ban, mikor norfolki vidéki otthonukban töltötték idejüket, György herceg és testvérei kipróbálták a lovaglást – ez volt Erzsébet királynő kedvenc hobbija. A Times szerint a cambridge-i gyerekeknek saját pónijaik vannak. Vilmos herceg pedig nagyon örül az új érdeklődésüknek.

3. Ő a védelmező nagytestvér

György herceg óvja fiatalabb testvéreit.

György herceg óvja fiatalabb testvéreit

Igazi jó gyerek! Az Us Weeklynek egy forrás elárulta, hogy „Nagyon óvja fiatalabb testvéreit és mindent megtesz, hogy segítse édesanyját a házimunkában, különösen, ha cserébe extra időt tölthet a számítógépes játékokkal!”

4. Teniszezett Roger Federerrel

A híres teniszező megdicsérte György herceg technikáját.

A híres teniszező megdicsérte György herceg technikáját

Nem túl sok gyerek mondhatja el magáról, hogy teniszleckéket kapott az egyik legismertebb sportolótól a világon. A Hello! magazin szerint György herceg már 5 éves kora óta teniszezik. Federer dicsérte a fiatal herceg technikáját: „Ebben a korban már az is jó, ha bele tud ütni a labdába. Az én fiaim is ugyanilyenek. Már tölthettem vele egy kis időt, én vagyok szerintem az egyetlen játékos, akivel valaha találkozott.” Federer hozzátette; „Jó lenne látni, ha elkezdenének teniszezni vagy sportolni… Az anyukája mindig szerette a teniszt. Remélem, hogy a következő években is így marad majd.”

5. Imádja a Tűzoltó Sam című brit sorozatot

Szülei a BBC Radio One interjújában azt nyilatkozták, hogy György herceg nem tud betelni ezzel az animációs sorozattal. Vilmos herceg azt mondta: „A Tűzoltó Samet rettenetesen szereti. És nekünk is úgy kell csinálnunk, mintha nagyon odalennénk érte. György mindig nagyon szomorú lesz, ha nem figyelünk eléggé a szereplőkre.”  Tehát nyilvánvalóan a kis herceg nagyon komolyan veszi a tévézést.

6. És a műsor is tiszteletét tette György herceg előtt

Ian McCue 2017-ben, a  sorozat 30. évfordulóján elmondta a People magazinnak, hogy egy különleges epizóddal kívánnak emléket állítani a fiatal hercegnek. A producer azt nyilatkozta: „A Tűzoltó Sam 30. évfordulóját egy nagyon különleges epizóddal ünnepeljük. Hallottuk, hogy a hercegünk is nagy rajongója a műsornak, így úgy gondoltuk, nagyon szórakoztató lenne a királyi családot elhozni Pontypandybe (a mese helyszíne), és megnézni, hogyan reagál a közösség erre.”

7. Népszerű srác volt az iskolában

Sok barátja volt az iskolában György hercegnek.

Sok barátja volt az iskolában György hercegnek

Mielőtt a Lambrook Iskolába kezdett volna járni, György herceg a London déli részén található Thomas’s Battersea iskolába járt. Egy korábbi osztálytársának szülője szerint jól kijött a nem királyi származású társaival. A forrás elmondta a Vanity Fairnek: „György nagyon boldog az iskolában, és az állandó beceneve P.G. Nagyon népszerű, sok barátja van és nincs nagy felhajtás a származása körül.”

8. Imád táncolni

Mikor Vilmos herceg 2018-ban a Kensington Palotában rendezett egy tinédzsereknek szóló tánceseményt, beszélt egy 14 éves táncosnővel és elárulta, hogy György hercegnek van néhány lenyűgöző mozdulata. A palota által megosztott videóban a herceg azt mondta: „György is táncol, nagyon szereti.” Vilmos herceg elárulta, hogy György Diana hercegnétől örökölte tánctudását és hozzátette: „Édesanyám mindig is táncolt, szeretett táncolni.”

9. Szenvedélyesen rajong a vadvilágért

Már fiatalon apja nyomdokaiba lép György herceg.

Már fiatalon apja nyomdokaiba lép György herceg

Nem meglepő, hogy a 9 éves herceg apja nyomdokaiba lép. A The Telegraph szerint a járvány alatt a kis herceg a Tusk nevű, vadon élő állatok védelméért létrehozott jótékonysági szervezetnek rendezett süteményvásárt. Az egyesület vezérigazgatója, Charlie Mayhew azt mondta: „György herceg édesen árulta a tortát, hogy pénzt gyűjtsön a Tusk számára a lezárások alatt, ami egyértelműen elárulta, hogy mennyire aggódik Afrika vadvilágáért.”

10. Segített megtervezni édesanyja kertjét

A Kensington-palota hivatalos Instagram-oldalán megosztottak néhány képet Katalin hercegnéről és gyermekeiről a Royal Horticultural Society’s Back to Nature kertjében. A kép felirata így szólt: „Az elmúlt hónapokban György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg segítettek az anyukájuknak mohát, leveleket és ágakat gyűjteni, amelyekkel díszítették az RHS Back to Nature kertjét.”

11. Ajándékba kapott egy hintalovat az egykori amerikai elnöktől, Barack Obamától

Kézzel faragott hintalovat kapott Obamától György herceg.

Kézzel faragott hintalovat kapott Obamától György herceg

Az első születésnapjára Barack Obama kézműves hintalovat küldött György hercegnek, melynek nyergén az elnöki címer díszelgett – de ez még nem minden. A TIME magazin szerint az amerikai elnök egy lovaspóló-ütőt is adott a fiatal hercegnek, amelyet a Fehér Ház kertjében álló tölgyfából faragtak ki, valamint egy gyapjútakarót is ajándékozott. Le vagyunk nyűgözve!

12. Megjelent egy Micimackó-könyvben is

Igen, jól hallottad. A Micimackó könyv 1926-ban jelent meg, ami véletlenül egybeesik azzal az évvel, amikor II. Erzsébet királynő született. Az ő 90. születésnapja alkalmából a Disney kiadott egy digitális mesekönyvet, a Micimackó és a királyi születésnap címmel, amelyben Malacka odaadja piros lufiját egy névtelen kisgyereknek, aki nagyon hasonlít György hercegre.

13. Lenyűgöző főzőtudással rendelkezik

Több alkalommal is láthattuk már, hogy a fiatal herceg kamatoztatja főzőtehetségét. 2019-ben összeállt II. Erzsébet királynővel, Károly királlyal és Vilmos herceggel, hogy hagyományos karácsonyi pudingot készítsenek a Buckingham-palotában, az „Együtt Karácsony” kezdeményezés alkalmából, amit a Brit Királyi Légió szervezett. 2022-ben pedig Kate Middleton osztott meg felvételeket arról, amint a herceg és testvérei süteményeket sütnek, amiket a platinajubileumi utcai parti keretében osztottak szét.

14. Érdekli a fotózás, akárcsak édesanyját

Édesanyja hobbiját, a fotózást ő is megszerette.

Édesanyja hobbiját, a fotózást ő is megszerette

2019-ben, amikor Katalin hercegné a Királyi Fotográfiai Társaság (Royal Photographic Society) és az Action for Children gyermekjótékonysági szervezet fotóműhelyébe látogatott, elmesélte, hogy György és Sarolta miből merítenek ihletet a fotózáshoz. „Azt mondtam nekik, hogy nézzenek meg mindent maguk körül. Talán előtted van, vagy messzebb, de válassz ki egy témát és fókuszálj rá. Menj ki a kameráddal a szabadba is! György és Sarolta imádják, ha ezt csináljuk.”

15. Mindössze 2 éves volt, mikor megtanult síelni

Már két évesen sílécre állt.

Már két évesen sílécre állt

Egy 2018-as skandináviai királyi körút során szülei meglátogatták a Holmenkollen síugrósáncot egy csoport óvodás gyerekkel, hogy szórakozzanak kicsit a sípályákon. Az Elle szerint Katalin elárulta, hogy György hercegnek az első síleckéje mindössze 2 éves korában volt egy privát nyaraláson, a francia Alpokban.

Szerző: Ripszám Bogi gyakornok, Forrás: Pure Wow, Fotó: Getty Images