Ikonikus színésznő egy 55 évvel ezelőtti fotón a mai kedvencünk

2023. július 09.
Egy 55 évvel ezelőtt készült fotó lett ma az abszolút kedvencünk, amely egy ikonikus színésznőt ábrázol a pályája elején. Felismered?

Jó ideje akármit csinál, imádja a szakma és a közönség is, öltözhet Barbie-színekbe, festheti kékre a haját, akárhol jelenik meg, ikonikus szettjeiről azonnal említést tesznek a divatmagazinok.

Helen Mirren egy ikon.

2007-ben Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjat nyert A királynő című filmben nyújtott alakításáért, amelyben II. Erzsébet brit királynőt alakította. Azt már kevesen tudják róla, hogy színpadi színésznőként kezdte a pályáját. Helen Mirren július 26-án tölti be a 77. életévét, ez a fotó 55 évvel ezelőtt készült róla.

Helen Mirren 55 évvel ezelőtt

1968. augusztus 7. Helen Mirren Cressida szerepében a Troilus és Cressida egyik jelenetében a Stratfordi Royal Shakespeare Színházban.

Helen Mirrren a St. Bernard lányiskolában tanult, majd ezek után a londoni New College drámatagozatán folytatta tanulmányait. 18 éves volt, amikor elment a National Youth Theatre egyik meghallgatására, ahová persze azonnal fel is vették. 20 évesen debütált a színpadon Kleopátraként az Antonius és Kleopátra című darabban, amellyel nagy sikert aratott. Hamarosan már a Royal Shakespeare Company tagja lett, és olyan darabokban szerepelt, mint az Ahogy tetszik, a Troilus és Cressida (amelyből a jelenetkép származik) vagy a Miss Julie

Helen Mirren

Helen Mirren 2023 júliusában Olaszországban

Helen Mirren azóta számos filmben és sorozatban remekelt, nem is kell sorolnunk, hogy miért tekint rá ikonként még a fiatalabb generáció is. Mindig stílusos és mindig őszintén beszél olyan tabutémákról is, mint a gyerekvállalás

Fotó: Getty Images