Celine Dion merev személy szindrómájáról mesélt testvére

2023. augusztus 04.
Celine Dion nővére, Claudette Dion elmondta, hogy az énekesnő nehezen talál kezelést a különös nevű merev személy szindrómára.

A Le Journal de Montrealnak adott interjújában Claudette felfedte, hogy annak ellenére, hogy „a terület legjobb kutatóival” dolgoznak együtt, az 55 éves Grammy-díjas egészségi állapota alig javult. „Nem találunk olyan gyógyszert, ami beválna, de a remény a fontos” – mondta Claudette.

A nőket gyakrabban érinti

A National Institutes of Health szerint a merev személy szindróma „ritka, progresszív neurológiai rendellenesség”, amely merev izmokat okozhat a törzsben, a karokban és a lábakban. A szindróma körülbelül egymillió embert érint, sokkal gyakrabban jelentkezik nőknél, mint férfiaknál.

Lemondta a turnéját is Celine Dion

A diagnózis miatt Celine kénytelen volt lemondani a világ körüli koncertturnéját, Claudette szerint így sokkal nagyobbak a rehabilitáció esélyei.

„Őszintén úgy gondolom, hogy leginkább pihenésre van szüksége. Mindig mindent felül szeretne múlni, mindig igyekszik a legjobb lenni” – mondta. „Egy ponton a szíved és a tested megpróbál mondani neked valamit. Fontos meghallgatni” – tette hozzá.

A húguk, Linda Celine Las Vegas-i otthonába költözött, jelenleg ő a testvére gondozója.

Forrás: PageSix, Fotó: Getty Images