Hogyan vágnak vissza a sztárok a testszégyenítőknek?

2020. június 14.
Aki reflektorfényben tölti élete nagy részét, előbb-utóbb biztosan érik támadások a teste miatt. Vagy azért, mert túl kövérnek, vagy azért mert túl soványnak találják, esetleg nem elég karcsú a dereka. Ám Lizzótól Chrissy Teigenen át Jennifer Lawrence-ig sok híresség nem hagyta szó nélkül, mikor a testét kritizálták. Hogyan vágtak vissza a sztárok a testszégyenítőknek?

Mivel a hírességek mások tekintetének (és a fényképezőgépek lencséjének) kereszttüzében élik életük jelentős részét, gyakran kapnak megjegyzéseket külsejükre. Hiába tudatosítják egyre többen, egyre több helyen, hogy minden test gyönyörű, a testszégyenítés még olyan sztárokat is megtalál, mint például Jennifer Aniston vagy Lady Gaga. Természetesen jobb, ha félnek tőlük a kritizálók, mert nem teszik zsebre, amit tőlük kapnak.

Lizzo

A Grammy-díjas énekesnőről már mindenki tudja, hogy ami a szívén, az a száján. Lizzót a TikTok nevű közösségi oldalon találták meg a testszégyenítők legutóbb. „Öt éve rendszeresen edzek, és lehet, hogy van, akit meglepetésként ér: nem azért edzek, hogy mások ideáljának megfelelő testem legyen.”

View this post on Instagram

Bad bitch… eats her rice AND her cabbage

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating) on

„Azért mozgok, hogy az én ideálomnak megfelelő testem legyen, és tudod, milyen test ez? Senkinek semmi köze hozzá, mert szép vagyok, erős vagyok, és teszem a dolgom, és a saját dolgommal foglalkozom” – vágott vissza Lizzo azoknak, akik a testsúlya miatt szóltak be neki.

Chrissy Teigen

A modellt nevezhetjük akár az internetes visszavágások királynőjének is, soha nem hagyja szó nélkül, ha gúnyolnák vagy megszégyenítenék a teste miatt. Legutóbb akkor került erre sor, amikor egy fekete, mélyen kivágott fürdőruhás képet osztott meg magáról. Az internetes megmondóemberek elkezdték téglához és Spongya Bobhoz, a tengeri szivacs rajzfilmkarakterhez hasonlítani.

Ám nem kell Chrissy Teigennek sem a szomszédba mennie egy jó válaszért: „Sokan sebészi úton javítanak az idomaikon. Világ életemben téglalap voltam, és meg kell mondjam, elég jól fizetett eddig!”

Olvastad már?

Celine Dion

Az 51 éves énekesnővel kapcsolatban rendszeresen aggodalmukat fejezik rajongói, amiért túl vékony. Máskor, másoktól ezek inkább megszégyenítő megjegyzések formájában hangzanak el. „Nem tehetsz mindenkit boldoggá – fűzte hozzá Celine Dion egy interjúban. – Van valami baj a testemmel? Mindig nagyon vékony voltam. Balettozom. Rengeteget nyújtok és edzek, mert ez segíti az elmém, a testem és a lelkem. Azt teszem, ami jó nekem.”

Ashley Graham

A modell régóta a pozitív testkép szószólója. Az instagramos kommentelők azonban őt sem kímélik, hívták már combjait narancsbőrvárosnak, amit természetesen Ashley Graham sem hagyott szó nélkül.

„Ám ezek a combok a győzelem és bátorság történetét mesélik el” – vágott vissza a modell, aki a Sport Illustrated fürdőruhás modelljeként is harcol azért, hogy minden testtípust normálisnak tekintsen a társadalom.

Jennifer Lawrence

Az Oscar-díjas színésznő rendszeresen beszél arról, hogy imádja a gyorséttermi ételeket és a finom koktélokat, és nem finomkodik, ha a testszégyenítők megtalálják. „Ha valaki csak suttogva kiejti mellettem a fogyókúra szót, elküldöm a francba.”

Lady Gaga

Amikor az Oscar-díjas énekesnő 2017-ben elénekelte az amerikai nemzeti himnuszt a Super Bowl döntőjében, a fantasztikus előadása helyett az emberek csak a súlyával foglalkoztak.

Válaszként egy fotót posztolt az Instagramra egy rövid kommentárral: „Úgy hallottam, a testem a téma, így azt akartam csak mondani, hogy büszke vagyok a testemre, és mindenkinek büszkének kellene lennie a sajátjára. Nem számít, ki vagy és mit csinálsz. Millió okot tudnék mondani arra, miért nem kell megfelelni másoknak vagy bárminek a sikerhez. Légy önmagad, kíméletlenül önmagad. Ezt teszik a bajnokok.”

Jennifer Aniston

Amikor húsz éve rendszeresen arról folynak a találgatások, hogy esetleg kisbabát vár, nem csoda, hogy Jennifer Aniston kifakadt a közösségi oldalán.

„Egyszer és mindenkorra szögezzük le, nem vagyok terhes. Elegem van. Elegem van, hogy sportot űznek a testem aprólékos vizsgálgatásából és a testszégyenítésből újságírás címén” – fejtette ki a színésznő, aki szerint megalázó ez a hozzáállás a nőkhöz.

Olvass tovább!

Forrás: Marie Claire Australia
Fotó: Getty Images