Tenki Réka: Hányingert kapok attól, hogy egyforma nőket látok mindenhol

2023. augusztus 08.
A magyar színésznő a nŐK! című videós interjúsorozatban beszélt az anyaságról, a szeretetről, a szépségideálokról és arról, hogy szerinte nem kellene átformálnunk azt a testet, amivel megszületünk.
tenki réka

Soha nem jutott eszébe, hogy szép lehet, inkább valami olyat szeretett volna csinálni, amivel kitűnhet – fogalmazott Tenki Réka a nŐK! című interjúsorozat legújabb részében. A magyar színésznő elmondta, hogy egyetért Popper Péterrel, aki szerint az embernek csak arra van szüksége, hogy gyerekkorától kezdve cirógassák, szeressék és elfogadják, mert az egész életünket ez határozza meg.

A színésznő bevallotta, hogy ő is sokat dolgozott azon, hogy elfogadja magát, de férje, Csányi Sándor színész mindig arra emlékezteti, hogy szeresse a mostani testét, hiszen 5 év múlva már teljesen máshogy fog kinézni. A mai szépségideálokat illetően viszont úgy érzi, nagyon károsak, ahogy fogalmaz, hánynia kell tőlük.

„Ami van ma, a közösségi médiától kezdve, a nőideáloktól kezdve, az, hogy mit várnak el, vagy mit mutatunk abból, hogy milyennek kell lenni… én komolyan nem tudok visszafogottan fogalmazni, csak azt, hogy hányingert kapok az egésztől” – mondta a színésznő, utalva az egyformára elkészített szájakra, tetovált szemöldökökre és a mellnagyobbításra: „A mellváltoztatás, az, hogy tizenévesek úgy akarnak kinézni, mintha harmincéves nők lennének, de olyan öltözékkel, amit kikérek magamnak. Szóval 15 évesen ne vegyél föl olyan szoknyát, amiből kint van a segged, már bocsánat.”

Emellett azt is hangsúlyozta, hogy nem azok ellen beszél, akik egy súlyos baleset után fordulnak a plasztikai beavatkozásokhoz segítségért, hogy visszakapják a régi arcukat. „Azokról beszélek, amikor egészséges emberek, lányok, tizenéves lányok, huszonéves, harmincéves nők elkezdik a testüket átformálni. Vagy tovább megyek, idősebb nők nem tudják elfogadni, hogy öregednek. Oké, nem vagyok még abban a helyzetben, de könyörgöm, mutassanak egy embert, aki jól néz ki ennyi beavatkozás után” – fogalmazott Tenki Réka, aki szerint nem kéne átformálni azt a testet, amivel megszülettünk, mert az ember számára az is egy tanulási folyamat, hogy elfogadja magát.

„Kicsi a szád? Hát basszus, kicsi a szád, de lehet, hogy gyönyörű segged van. Vagy olyan agyad van, amilyen öt emberből egynek se. Szóval mindenkiben van valami, ami szerethető. Csak azt gondolom, hogy ezek az emberek lehet, még nem találták meg” – mondta a színésznő. Hozzátette viszont, hogy ő szerencsésnek érzi magát, mert van otthon valaki, aki úgy fogadja el, ahogy van.