Harry herceg születésnapjáról tudomást sem vett a palota

2023. szeptember 15.
A brit királyi család hivatalos felületein nem emlékezett meg a jeles napról.
Harry herceg meglepő szavakat suttogott a koronázás alatt

Harry herceg ma, azaz szeptember 15-én ünnepli 39. születésnapját. Általában a brit királyi család tagjainak születésnapjáról mindig történik legalább egy fotó formájában megemlékezés a palota hivatalos közösségi média felületein, de ez a jelek szerint Harry herceg esetében idén elmarad. Ahogy arról korábban már mi is írtunk, Harry felesége, Meghan Markle sem lett felköszöntve idén a család részéről és most az ifjabbik hercegnek is ez a sors jutott. A hercegi pár egyébként épp Düsseldorfban van az Invictus Játékokon, amelynek Harry a fővédnöke.

Különleges születésnap: Harry és Meghan Németországban romantikáztak

Különleges születésnap: Harry és Meghan Németországban romantikáztak

Az okokról folynak a találgatások. Eddig sokan azt gondolták, azért nem köszöntik már a herceget hivatalos felületeken, mert visszaléptek a királyi családban vállalt szerepüktől és Amerikába költöztek. Ennek az elméletnek viszont ellentmond, hogy a visszalépést és a költözést követően is köszöntötte a palota a herceget az elmúlt években, így tehát nem ez lehet az ok. Az is felmerült, hogy az áll a háttérben, hogy III. Károly király kijelentette, szeretné kicsit szűkíteni a királyi család méretét olyan értelemben, hogy anyagi és reklám forrásaikat a királyi család hét rangidős, legaktívabb tagjára fordítanák, hogy csökkentsék a költségeket és így visszanyerjék az emberek támogatását. Mivel Harry nem tartozik az aktív tagok közé, így köszöntést sem kaphat, mint ahogy például unokatestvérei, Eugénia és Beatrix hercegnők sem.

Az igazságot nehéz kihámozni, de reméljük, hogy a színfalak mögött Harry megkapta a méltó köszöntést apjától és bátyjától is!

Forrás: express.co.uk    Fotó: Getty Images