Napokon belül véget érhet a háború Vilmos és Harry között

2023. szeptember 06.
Egy jeles ünnep kapcsán esély nyílhat rá, hogy Vilmos herceg békejobbot nyújtson Harrynek. Károly király részéről már nem ennyire egyértelmű a helyzet.
Vilmos és Harry

Szeptember 15-én fogja ünnepelni 39. születésnapját Harry herceg. A palota hírmondói, köztük III. Károly király egykori inasa szerint ez az évforduló tökéletes alkalom lehetne arra, hogy megtörjön a jég a fiatalabb herceg, valamint bátyja és apjuk között, akik reményeik szerint legalább egy szülinapi köszöntéssel békejobbot fognak nyújtani a jó ideje számkivetettnek számító Harry felé.

A két testvér viszonya akkor mérgesedett el igazán, mikor Harry és Meghan váratlanul bejelentették, hogy visszalépnek a királyi család képviseletétől, és Amerikában tervezik folytatni életüket. Vilmos eltávolodását öccsétől csak fokozta Harry és felesége Netflixen bemutatott, vegyes fogadtatásban részesülő dokumentumfilmje, amiben többek között rasszizmussal vádolták meg a királyi családot, és az ifjabbik herceg önéletrajzi könyve sem aratott osztatlan sikert a családja szemében. III. Károly a hírek szerint nem tud túllépni a támadásokon, amik kisebb fia felől érkeztek felesége, Kamilla királyné felé, így a szakértők szerint biztosra vehető, hogy bár Harry Angliába készül, nem fog találkozni édesapjával. 

A fiatal királyi sarj születésnapjának közeledtével tehát rajtuk a világ szeme, hogy sikerül-e megoldaniuk szerteágazó konfliktusaikat, vagy legalább nyitni egymás felé a megoldás érdekében.

Forrás: mirror.co.uk    Fotó: Getty Images