Leonardo DiCaprio fenékimplantátumot viselt legújabb filmjében

2023. október 26.
Egy operatőr elmesélte, hogyan forgatták le a film egyik legvadabb jelenetét. Vigyázat, a cikk spoilert tartalmaz!
Leonardo DiCaprio fenékimplantátumot viselt legújabb filmjében

Számos megdöbbentő fordulatot láthatunk Martin Scorsese legújabb filmjében, a Megfojtott virágokban. A David Grann 2017-es, azonos című ismeretterjesztő könyvében dokumentált valós gyilkosságok által ihletett filmben Leonardo DiCaprio alakítja Ernest Burkhartot, aki feleségül veszi az amerikai őslakos Mollie Kyle-t (Lily Gladstone) nagybátyja, William Hale (Robert De Niro) parancsára az oszázs indiánok elleni összeesküvés részeként.

Scorsese szörnyű bűnöket feldolgozó filmje időnként nehezen nézhető, mégis sok dicséretet kapott, amiért foglalkozik az Egyesült Államok történelmének egyik legsötétebb időszakával. De nem csak a rettenetes gyilkosságok okoznak kellemetlen érzéseket a nézőknek.

A Megfojtott virágok egyik legmeglepőbb pillanata körülbelül a film felénél következik be, amikor Ernestet megbünteti nagybátyja. William Hale egy hátsó szobába vezeti unokaöccsét, majd arra utasítja, hogy hajoljon le, mielőtt brutálisan megveri egy evezővel.

„Nem hiszem, hogy ez benne volt az első forgatókönyvben” – mondta a film egyik operatőre az Insidernek a jelenetről, amit az eredeti történet sem tartalmazott. Az operatőr hozzátette, hogy DiCaprio – aki az említett jelenet forgatásakor fenékimplantátumot viselt – előszeretettel vetette bele magát a munkálatokba. „Némileg kipárnázták a fenekét. De azt lehetett látni, hogy De Niro tényleg megütötte… Leo sok mindenre képes. Bármit megcsinál” – árulta el az operatőr.

Forrás: Men s Health, Fotó: Getty Images