Shakira felfüggesztett börtönbüntetést kapott

2023. november 20.
A kolumbiai popsztár hét számjegyű pénzbírságot kapott egy olyan megállapodás részeként, amely lehetővé teszi számára, hogy elkerülje a börtönbüntetést, és véget vessen egy hosszadalmas, barcelonai eljárásnak, még mielőtt az egyáltalán elkezdődött volna.
Shakira tiszta vizet önt a pohárba: őszintén beszélt a megcsalási botrányról

Az énekesnő, akinek nettó vagyona nagyjából 240 millió font, 6,4 millió font (2,7 milliárd forint) pénzbüntetést kapott a bíróságon. A bejelentett egyezség keretében Shakira beismert hat adócsalási bűncselekmény, illetve a rá kirótt büntetés majdnem háromszor annyi, mint az ügyészek által kért összeg.

Shakira azóta már visszafizette azt az adót, amelynek kijátszásával a spanyol hatóságok vádolták, és amely kamatokkal együtt közel 15 millió fontot (6,5 milliárd forintot) tett ki. Emellett 378 000 font (163 millió forint) pénzbírságot kell fizetnie, hogy elkerülje a börtönt.

Továbbra is ártatlannak vallja magát Shakira

Nyilatkozatában kitartott amellett, hogy ártatlan, de azt mondta, azért döntött a bűncselekmények beismerése mellett, hogy „megkíméljem a gyermekeimet attól, hogy lássák, amint édesanyjuk feláldozza a lelki jóllétét”. „Rettenetesen csodálom azokat, akik a végsőkig harcolnak az igazságtalanságok ellen, de számomra ma a győzelem azt jelenti, hogy visszakapom a gyerekeimre és a karrieremre szánható időmet” – mondta.

A spanyol hatóságokat is bírálta, amiért üldözik őt, mondván, hogy az ő esete hasonló a többihez, amelyekben a hatóságok „sportolók és más magas rangú személyek” után nyomoznak. Az ilyen ügyek– mondta – „évekig szívják az ember energiáját, idejét és nyugalmát”.

Forrás: DailyMail Fotó: Getty Images