Szem nem marad szárazon: Taylor Swift így emlékezett meg a szombati koncertjén elhunyt lányról

2023. november 20.
Taylor Swift koncertturnéja vasárnap folytatódott Brazíliában, miután a szombati koncertjét elhalasztotta egy rajongója halála miatt. 
taylor-swift-3:2

Az énekesnő megható módon tisztelgett rajongója, Ana Clara Benevides előtt, akinek megállt a szíve a koncertre való várakozás során. A lány a brazíliai hőség miatt elájult, és körülbelül 40 percen keresztül próbálkoztak az újraélesztésével a stadionban. A pszichológia szakos főiskolai hallgató újraélesztése sikeresnek tűnt, útban a kórházba viszont másodszor is megállt a szíve, és nem sokkal később halottnak nyilvánították.

Benevides édesapja a következőt nyilatkozta lánya elvesztéséről: „Elvesztettem az egyetlen lányomat, egy boldog és intelligens lányt. Jövő áprilisban készült diplomát szerezni pszichológiából, és nagyon spórolt a jövőjére.”

Neki énekelte Taylor Swift a slágerét

Taylor Swift haláleset utáni koncertjét még meghatóbbá tette, hogy az eső végig zuhogott a Rio de Janeiró-i Estádio Nilton Santosban vasárnap. Bár az énekesnő nem említette közvetlenül Benevidest a fellépése során, a rajongók úgy hiszik, hogy a Bigger Than the Whole Sky című dalának beiktatásával az egyetemista diáklányra emlékezett.

Iszonyú hőhullám van Brazíliában

Benevides halálát követően a koncertlátogatók közül többen is megszólaltak az esemény veszélyes körülményei miatt. Egy amerikai rajongó például megjegyezte, hogy látott egy másik lányt is elájulni előtte, egy alkalommal pedig az énekesnő még a koncertet is leállította azért, hogy segítsen a rajongóknak, akiknek vízre volt szükségük a küzdőtéren. Sőt, magáról Taylor Swiftről is közzétettek egy videót, amiben a koncert során levegőért kapkod a tikkasztó hőségben.

Kevesebb mint 24 órával a haláleset után Swift úgy döntött, hogy hétfőre halasztja a szombati koncertet. „Ezt a stadionban lévő öltözőmből írom. Az a döntés született, hogy elhalasztjuk a ma esti koncertet a riói extrém hőmérséklet miatt” – írta Instagram Storyján keresztül. „A rajongóim, a fellépőtársaim és a stáb biztonsága és jóléte mindig az első helyen áll.”

Fotó: Getty Images, Forrás: PageSix