Szexuális zaklatás vádjával perelték be Jamie Foxxot

2023. november 23.
Az eset egy New York-i étteremben történhetett néhány évvel ezelőtt.
Szexuális zaklatás vádjával perelték be Jamie Foxxot

Jamie Foxxot azzal vádolják, hogy nyolc évvel ezelőtt szexuálisan zaklatott egy nőt New Yorkban. A TMZ által megszerzett vádirat szerint az Oscar-díjas színész egy New York-i étteremben tartózkodott 2015 augusztusában, amikor egy nő és az ő barátja – akik egy asztallal arrébb ültek, mint Foxx – állítólag fényképet kértek a színésztől, amibe a férfi állítása szerint beleegyezett.

A sértett azt állítja, hogy Foxx ittasnak tűnt, és azt válaszolta: „Persze, bébi, érted bármit”. Ezután, a nő elmondása szerint a színész azt mondta neki, hogy jó az illata és olyan a teste, mint egy szupermodellnek. A karjánál fogva a bár hátsó részébe vitte, ahol tapogatni kezdte, a derekára tette a kezét és benyúlt a fehérneműje alá is. A nő vallomása szerint többen – köztük néhány biztonsági őr – is szemtanúi voltak az esetnek, de nem tettek ellene semmit.

A nő az étterem tulajdonosától is kártérítést követel, amiért a bár alkalmazottai nem teljesítették a kötelezettségüket és védték meg őt. A vádirat arra is kitér, hogy az incidens során szerzett testi és lelki sebei miatt több orvosi kezelésen is részt kellett vennie.

A BBC a történtek kapcsán megjegyezte, hogy a meg nem nevezett nő néhány nappal azelőtt tett jogi lépéseket Foxx ellen, hogy november 24-én hatályát vesztené az a New York-i törvény, amely lehetővé teszi a szexuális bűncselekmények áldozatainak, hogy az elévülési idő után is beperelhessék az elkövetőt.

Forrás: BBC, Page Six, Fotó: Getty Images