Három táncos is szexuális zaklatással vádolja Lizzót

2023. augusztus 02.
Az amerikai énekesnőt korábbi háttértáncosai szexuális zaklatás, rasszizmus és a toxikus munkahelyi környezet miatt is beperelték.
Lizzo

A többszörös Grammy-díjas amerikai énekes, rapper, dalszerző ellen, akit eddig a testpozitivitás élharcosaként ismertünk, három volt táncosa nyújtott be keresetet, amelyet a felperesek ügyvédi irodája juttatott el a People magazinhoz. A keresetet kedd reggel nyújtották be Los Angelesben Lizzo (valódi nevén Melissa Jefferson), a produkciós cége, a Big Grrrl Big Touring, Inc. és tánckarvezetője, Shirlene Quigley ellen. Ebben a táncosnők (Arianna Davis, Crystal Williams és Noelle Rodriguez) azt állítják, hogy Lizzo nyomást gyakorolt rájuk, hogy meztelen előadókat érintsenek meg egy amszterdami klubban, és kénytelenek voltak elviselni a testszégyenítést is.

A táncosok azt állítják, hogy a Bananenbar nevű klubban, ahol a résztvevők interakcióba léphetnek a meztelen előadókkal, „Lizzo elkezdte felkérni csapatának tagjait, hogy felváltva érintsék meg a meztelen előadókat, kapják el az előadók vaginájából kilőtt dildókat, és egyenek banánt, amely az előadók vaginájából áll ki”. A 35 éves énekesnő ezután állítólag „nyomást gyakorolt” Arianna Davisre, hogy érintse meg az egyik meztelen előadó mellét – annak ellenére, hogy a táncos „kifejezte, hogy nem akarja megérinteni az előadót”. A kereset szerint ugyanezen az estén Lizzo állítólag „addig nyaggatta a biztonsági őrt, hogy a klub színpadára lépjen, amíg az nem engedett a követeléseinek”.

Lizzót Arianna Davis testszégyenítéssel is vádolja, mivel úgy érezte, magyarázkodnia kell súlygyarapodása miatt. „Lizzo és Ms. Scott megkérdőjelezte, hogy Davis küzd valamivel, mivel úgy tűnt, kevésbé elkötelezett táncosként. Lizzo és Ms. Scott magyarázatot kértek Davistől” – olvasható a keresetben.

A táncosok továbbá azt is állítják, hogy faji alapú diszkriminációval szembesültek a Big Grrrl Big Touring, Inc. menedzsmentjétől, amely szerintük „másként kezelte a tánccsoport fekete tagjait, mint a többi tagot”. „A vezetőség kizárólag fehér európaiakból állt, akik gyakran vádolták a tánccsoport fekete tagjait azzal, hogy lusták, szakszerűtlenek és rossz a hozzáállásuk.”

Lizzo képviselője még nem válaszolt a People megkeresésre, és Quigley sem reagált még a vádakra. Lizzo produkciós cégének, a Big Grrrl Big Touring, Inc. képviselőjét pedig nem tudta elérni az amerikai magazin.

Forrás: People Fotó: Getty Images