Ez a brit királyi család válasza a rasszista vádakra

2023. december 07.
Omid Scobie botránykönyvének egyik legsúlyosabb állítása a brit királyi család rasszizmussal való vádolása, amire nem reagáltak az érintettek – eddig.

Újra nehéz helyzetbe került a brit királyi család, mióta kijött Omid Scobie újságíró botránykönyve, az Endgame. A kötet egyik legsúlyosabb állítása, hogy rasszizmussal vádolja a családot: elsősorban Katalin hercegnét és Károlyt, akik állítólag Meghan Markle terhessége alatt a születendő gyerek esetlegesen „túl sötét” bőrszíne miatt aggódtak.

Amikor az újságírók nyíltan rákérdeztek, Katalin hercegné és Vilmos herceg nem reagált semmit, de egy ideje úgy tűnik, a palota készül valamilyen válasszal. Kiderült, hogy két napja privát találkozón vett részt Károly király és Katalin hercegné (a könyv megjelenése óta először) ami hivatalosan ugyan egy „kora karácsonyi” esemény volt, sokak szerint inkább Scobie könyvéről szólt. Miközben az érintettek is dolgoznak a stratégián, a pletykák szerint Vilmos herceg is – akinek állítólagos megcsalási botrányáról is szó volt a kötetben – találkozik magas rangú szakértőkkel, akik segíthetnek a királyi családnak navigálni az újabb botrányok közepette.

Erzsébet halálával a brit királyi család megítélése még negatívabbá vált, amin értelemszerűen a friss botrány sem segít. A hivatalos reakcióra ugyan még várni kell, egyelőre nehéz elképzelni, hogy tisztára moshatják magukat az újabb súlyos vádak után.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images