Kiderült: így tussolta el a palota Vilmos herceg állítólagos megcsalási botrányát

2023. december 04.
A Kensington-palota „mindent megtett” annak érdekében, hogy eloszlassa a pletykát Vilmos herceg állítólagos félrelépéséről – állítja Omid Scobie királyi író a most megjelent Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival című botránykönyvében.
Ilyen gazdag valójában Vilmos herceg

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a pletykák szerint 2019-ben kezdődhetett Vilmos és felesége régi barátnője, Rose Hanbury között valamiféle viszony, éppen akkor, amikor Katalin terhes volt a harmadik gyerekükkel. Omid Scobie azt írta a könyvében, hogy amikor a bulvársajtó kiszagolta a botrányt, a palota egyik embere, Christian Jones sajtótitkár minden erejét bevetette, hogy elterelje a lapok figyelmét az ügyről. Jones gyakorlatilag üzletet kötött a The Sun nevű bulvárlappal: más királyi vonatkozású szenzációkat ígért nekik, cserébe pedig azt kérte, hogy ne foglalkozzanak Vilmos megcsalási ügyével. 

Az alku sikeresnek bizonyult, ahogy Scobie írta, 2019 júniusára a Sun „hirtelen leállította a riportereit a vadászatról”, helyette egy 180 fokos fordulattal Harryt és Meghant vették célba, és „egy sor leleplező történetet” írtak meg róluk. Omid Scobie szerint tehát a palota Harryt és Meghant áldozta be a bulvársajtónak, csak azért, hogy mentsék a jövendőbeli király jó hírét.

Forrás: Page Six Fotó