Károly durva dolgot mondott Harry hercegnek – rosszabb lehet a viszony, mint gondoltuk

2023. november 27.
Omid Scobie újságíró friss kötetéből egészen megdöbbentő dolgok derültek ki a brit királyi családról: például az is, hogy Károly állítólag tajtékzott, mikor kijött Harry herceg és Meghan Markle netflixes dokusorozata.
Harry herceg és III. Károly

Bár a nyilvánosságban már régóta makacsul hallgat a brit királyi család a Harry herceggel való viszonyuk részleteiről, azért elég biztosak lehetünk benne, hogy súlyos feszültségek forronganak a háttérben. Ezt erősíti meg egy friss kötet is, amiben Omid Scobie újságíró alapos kutatómunkával igyekezett feltárni a királyi családban húzódó konfliktusokat. Az Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival (Végjáték: A királyi család és a monarchia túlélésért folytatott küzdelme testközelből) című könyv szerzője azt írja, Károly elképesztően dühös volt fiára, amikor kijött a netflixes dokusorozata – olyannyira, hogy a színfalak mögött rendszeresen pocskondiázta Harry herceget.

A Scobie-nak nyilatkozó forrás szerint amikor 2022 decemberében kijött a Harry & Meghan, Károly tajtékzott kisebbik fia miatt, akinek még a nevét sem volt szabad kiejteni az új király előtt. Károly azért is volt különösen dühös, mert a palota nagyon küzdött érte, hogy Erzsébet királynő halála után jó megítélése legyen a médiában máris temetett monarchiának, de Harry herceg és Meghan Markle dokumentumfilmje ellopta előlük a show-t – és persze alaposan átformálta a narratívát.

A helyzet annyira frusztrálta Károlyt, hogy állítólag nyíltan pocskondiázta, és mások előtt is „idiótának” nevezte Harry herceget. Bár azóta már eltelt egy év, még most sem egyértelmű, hogy van-e esély a békülésre a palota és a szakadár hercegi páros között.

Forrás: PageSix Fotó: Getty Images