Sarolta hercegnő a világ leggazdagabb gyereke, és nem is akármiért

2023. december 19.
Katalin hercegné és Vilmos herceg kislánya még testvéreinél, György hercegnél és Lajos hercegnél is vagyonosabb, és ezt a walesi hercegnének köszönheti.
Sarolta hercegnő a világ leggazdagabb gyereke, és nem is akármiért

Sarolta hercegnő gazdagabb minden gyermeknél a Földön, még saját testvéreinél, György hercegnél és Lajos hercegnél is nagyobb vagyon van a birtokában. A trónörökös pár középső gyereke mindezt édesanyjának, Katalin hercegnének és az ő páratlan divatérzékének köszönheti, befolyása ugyanis évente 1 milliárd fonttal növeli a brit márkák értékét.

A portál által közölt tanulmány szerint Sarolta nettó vagyona 3,5 milliárd font, ami még György herceg jelenlegi 3,4 milliárd fontos vagyonát is meghaladja. A hercegnő vagyonának nettó értékét a gyerekek becsült jövőbeli öröksége, valamint az Egyesült Királyság gazdaságára gyakorolt egyéni hatásaik alapján számították ki.

Sarolta pénzügyi sikere valószínűleg a „Kate Middleton-effektusnak” köszönhető, amely szerint a királyi család kiegészítő- és ruhaválasztással kapcsolatos döntései óriási hatással lehetnek a divatirányzatokra. Ezt bizonyítja, hogy számos ruha szinte azonnal hiánycikké válik, amit Katalin nyilvánosan visel, és ezt a képességet Sarolta is örökölte tőle.

Édesanyjához hasonlóan Sarolta gardróbjában is megtalálhatóak olyan nagy divatházak darabjai, mint az Alexander McQueen, de akadnak a szélesebb közönség számára elérhető ruhák is, például a Next és Zara kínálatából. Korának megfelelően gyakran látható virágos ruhákban rövid, puffos ujjakkal és gallérral, hideg időben harisnyanadrággal. A hercegnő kedveli a kardigánokat, a masnikat, a térdig érő zoknikat és a hagyományos bőrcipőket is. Ahogy Sarolta egyre idősebb lesz, a világ kétségtelenül figyelni fogja, hogyan jelenik meg, és a „Sarolta hercegnő-effektus” csak erősödni fog.

Forrás: Marie Claire US, Fotó: Getty Images