Ezek a sztárok keresték a legtöbb pénzt 2023-ban

2023. december 21.
Nincs meglepetés, Kylie Jenner ismét a lista élén kapott helyet.
Cristiano Ronaldo órával tiszteleg új csapata előtt.

Kylie Jenner – 590 millió dollár

Kylie Jenner

Kylie Jenner

Kim Kardashian húga 2018-ban került fel először a legjobban fizetett modellek listájának első helyére, amit azóta is tart. Most már azonban nemcsak a modellek, hanem a világsztárok között is ő zsebeli be a legtöbb pénzt. Nem is kevéssel van a második helyezett előtt, potom 420 millió dollárral keresett többet 2023-ban, mint Kanye West. 

Kanye West – 170 millió dollár

Kanye West

Kanye West

A rapper az utóbbi időben leginkább a botrányaival és nem a munkájával került a címlapokra. Ez egyébként azt eredményezte, hogy a tavalyi 235 millió dollár helyett idén „csak” 170 milliót hozott össze. Tavaly ugyanis – antiszemita kijelentései miatt – szakított vele az Adidas, így a bevételének jó része kiesett. West egyébként a legbotrányosabb celebek listáján is előkelő helyen szerepel, legutóbb például egy velencei hajóstársaság tiltotta ki az összes járművük fedélzetéről. 

Roger Federer – 106 millió dollár

Roger Federer

Roger Federer

Roger Federer a világ egyik legeredményesebb teniszezője, 2022-ben jelentette be, hogy visszavonul a profi sporttól. A nevével fémjelzett sportruházat azonban nem szűnt meg a karrierje végével, a mai napig nagy eladásokat produkál vele a Nike. Ezek mellett persze rengeteg más bizniszben is van részesedése, de ezekről bővebben nem szokott beszélni.

Cristiano Ronaldo – 105,9 millió dollár

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

A portugál focistát 611 millióan követik az Instagramon, ezzel pedig első ezen a listán. A legjobban kereső sztárok között azonban lecsúszott a 4. helyre, de azért így sem panaszkodhat. Közösségimédia-posztjai, saját szállodalánca, fehérneműmárkája, valamint a foci idén majd’ 106 millió dollárt hoztak a konyhára. 

Lionel Messi – 105,2 millió dollár

Messi

Messi

Az argentin sportoló nem sokkal maradt le Cristiano Ronaldo mögött, már ami a követők számát és a 2023-as keresetét illeti. Messi mindennapjaira 492 millió ember kíváncsi az Instagramon, ami önmagában is hatalmas összegeket jelent, de emellett még mindig futballozik, és számos vállalkozása van. Ilyen például a borbiznisz, az autóeladás, a Messi Store, de még egy Neymarral közös céget is vezet.

A TOP10-es listán helyet kapott még Tyler Perry, Ed Sheeran, Neymar, Howard Stern és Taylor Swift is.

Fotó: Getty Images