61 éves lett Ralph Fiennes – Ők voltak a színész életének meghatározó női

2023. december 22.
Ralph Fiennes ma ünnepli a 61. születésnapját, élete meghatározó nőit mutatjuk be.
Ralph Fiennes 60 éves

Ralph Fiennes 1962-ben született, öt testvére van, az egyik öccse szintén színészettel foglalkozik. Gyermekkorában nagyon sokat költöztek, de a színjátszás mindig is ott volt az életében. Tudta, hogy egyszer a világot jelentő deszkákon szeretne állni, így Ralph Fiennes a tanulmányait is ehhez igazította: a Royal Academy of Dramatic Arton végzett.

Ralph Fiennes

Ralph Fiennes 61 éves lett

A ma 61 éves Ralph Fiennes őrzi a magánéletét

Először színpadi színészként szerzett hírnevet magának Ralph Fiennes, számos darabban játszott, majd a kilencvenes évek elején kezdett filmezni. Az Üvöltő szelekben játszott karaktere hozta meg számára a sikert, később szerepelt többek között a Schindler listájában, Az angol betegben, A napfény ízében, A vörös sárkányban, A felolvasóban és A Grand Budapest Hotelben is, sokan pedig a Harry Potter-filmsorozat Voldemortjaként ismerik. 

A ma 61 éves színész nagyon ritkán mesél a magánéletéről, ám az, hogy ez miért alakult így, nem sokan tudják. Ralph Fiennes a kilencvenes évek végén hatalmas botrányba keveredett, valószínűleg egy életre elég volt neki az a mennyiségű magánéletéről szóló címlap, ami akkoriban megjelent.

A világsztár 1983-ban, az egyetemen jött össze Alex Kingstonnal, aki a Vészhelyzet című sorozatból lehet ismerős az embereknek. 1993-ban össze is házasodtak és úgy tűnt, hogy a kapcsolatuk tökéletes.

Ralph Fiennes és Alex Kingston

A ma 61 éves Ralph Fiennes és Alex Kingston 4 évig voltak házasok

18 év korkülönbség és 3 gyerek

Négy évvel később azonban kiderült, hogy Fiennes összeszűrte a levet egy nála 18 évvel idősebb színésznővel, az akkor 50 esztendős Francesca Annisszal. Alex teljesen összetört, amikor az egyik bulvárlap címlapjáról értesült a hírről. Fiennes és Annis állítólag a Hamlet alatt jöttek össze, a nő ugyanis a férfi édesanyját játszotta a darabban.

Nemcsak a színész, de a újdonsült párja is egy hosszú kapcsolatból lépett ki, hogy együtt lehessenek. A színésznő 20 évig volt együtt három gyermeke édesapjával, amikor szerelembe esett fiatal kollégájával. 

Addig egyikük sem volt bőbeszédű a magánéletével kapcsolatban, akkor azonban több interjút is adtak. Annist többször kérdezték a nagy korkülönbségről. „Nem azzal töltöm a napjaimat, hogy ezen gondolkozom. Ha így tennék, akkor sem tudnék változtatni rajta” – mondta.

Francesca Annis és Ralph Fiennes

Francesca Annis és Ralph Fiennes 2006-ban szakítottak

Fiennes és partnere 11 évig voltak együtt, amikor kiderült, hogy a színész már két éve titkos viszonyt folytatott Cornelia Crisan román énekesnővel. Valószínűleg jót tett a nyilvánosság kizárása annak a kapcsolatnak, hiszen nem sokkal azután, hogy bevallották, együtt vannak, szakítottak is.

A történtek után az egyik bulvárlap megszólaltatta a színész első feleségét, aki annyit mondott csak, hogy alig tudta elhinni, hogy valaha együtt volt a színésszel.

Ennek már lassan 15 éve, azóta – nyilván ezen történtek hatására – Ralph Fiennes egyáltalán nem beszél a magánéletéről és arra is figyel, hogy a paparazzókat elkerülje. Legalábbis így volt egészen idén tavaszig, ugyanis márciusban közös kép készült róla és egykori partneréről, a 77 éves Francesca Annisról. Arról azonban, hogy mi van közöttük, csak régi barátok vagy újra összejöttek, még nem beszéltek senkinek.

Fotó: Getty Images