Károly király ezt a közkedvelt ételt tiltotta ki a karácsonyi menüről

2023. december 24.
Károly király jelentős változásokat eszközölt az idei karácsony alkalmából.
Károly kiráy

A királyi család évek óta hagyományosan Sandringhamben ünnepli a karácsonyt, nincs ez másképp azóta sem, hogy Károly a trónra került. Bár a király több ünnepi szokást is átvett néhai édesanyjától, idén néhány jelentős változtatást is bevezetett. Az első dolog volt például, hogy Károly kitiltotta a Foie Grast, azaz a libamájat az ünnepi menüről. A libamáj a libák kényszeretetésével készül, amelyet a legtöbb állatvédő rendkívül kegyetlen gyakorlatnak tart, és nemrég kampányt is indítottak a étel betiltásáért. 

A korábbi években a libamáj a királyi menü állandó szereplője volt, de mint köztudott, Károly számos állatjogi és fenntartható ügyet támogat, ezért ez az étel idén már nem szerepel egyik palota étlapján sem, és nem kerül a sandringhami ünnepi asztalra sem. 

A királyi család hagyományos karácsonyi vacsora várhatóan kizárólag helyi és bio termékek felhasználásával készül majd. Sőt, az is lehet, hogy kevesebb húst és halat fognak felszolgálni, mivel Károly egy ideje már odafigyel rá, hogy kevesebb állati eredetű ételt fogyasszon.

Az ENSZ 2021-es klímacsúcsán tartott beszédében azt mondta: „A hét két napján nem eszem húst és halat, és a hét egy napján nem eszem tejtermékeket.” 

Fotó: Getty Images Forrás: Mirror