Károly király jelentős fizetésemelést kap

2023. július 24.
Károly király fizetésén nem fog meglátszódni az infláció. A megemelkedett támogatást a palota felújítására fordítják majd.
Megjelentek III. Károly koronázásának pontos részletei

A brit pénzügyminisztériumi jelentés szerint nem kicsit fog megnövekedni a 75 éves uralkodó állami bevétele 2025-től. Károly király a jelenlegi 86 millió fontos bevétele másfél év múlva 124,8 millió fontra, majd 2026-ban 126 millió fontra fog emelkedni. Ez azt jelenti, hogy 2026-ra (mai árfolyammal számolva) több mint 55 milliárd forint lesz az évi keresete.

Az uralkodó szóvivője szerint a jelentős emelést a Buckingham-palota felújítására fogják költeni. Ha ez megtörténik, 2027-ben csökkenteni kívánják Károly állami bevételeit. A The Guardian szerint azonban olyan még nem volt a történelemben, hogy egy brit uralkodó állami támogatásának összegét csökkentették volna.

Ha részletesebben is érdekelnek a brit királyi család pénzügyei, ebben a korábbi cikkünkben elmagyaráztuk, honnan is származik pontosan a királyi család elképesztő vagyona. Sőt, nemrég azt is megírtuk, hogy Vilmos herceg bevételei miként változtak Erzsébet királynő halálát követően. 

Forrás: People, Fotó: Getty Images