Súlyos betegség a királyi családban: bőrrákkal diagnosztizálták a yorki hercegnét

2024. január 22.
Mellrák diagnózisa után most bőrrákkal diagnosztizálták Sára yorki hercegnét. Sarah Fergusonnál mellrákja kezelése közben fedezték fel az elváltozást.

Sarah Ferguson yorki hercegné Instagram-oldalán közölte, hogy nemrégiben bőrrákkal diagnosztizálták. A brit királyi család tagja azt írja, bőrgyógyásza éberségének köszönhetően időben észrevették az elváltozást, ami egy éven belül már a második rákos diagnózisát jelenti.

Sarah Fergusonnál tavaly fedeztek fel mellrákot, amit meg is műtöttek nyáron. A rekonstruktív műtét és a mellrák utáni kezelés közben fedezték fel az orvosok a hercegné rosszindulatú melanómáját is.

„Érthető módon egy második rákos diagnózis nagyon sokkoló volt, de egyelőre nem hagyom, hogy megtörjék a lelkesedésemet, és hálás vagyok a rengeteg támogató üzenetért is” – írja az oldalán Sarah Ferguson, aki azt is hozzátette, szeretné, ha az esete rávilágítana, hogy mennyire fontos dolog ellenőrizni az új anyajegyek színét, formáját és textúráját, hogy időben észrevehessük a rosszindulatú elváltozásokat.

A yorki hercegné ezután megköszönte a gyógyulását támogató egészségügyi team munkáját és hozzátette, hogy jelenleg szerető családja körében pihen.

Forrás: BBC Fotó: Getty Images