Károly király és Harry herceg kapcsolatában komoly fordulat várható

2024. január 23.
Az angol királyt prosztatamegnagyobbodással kezelik, és lehetséges, hogy a megpróbáltatások miatt kisebbik fia egy időre félretette a nézeteltéréseiket.
Károly király és Harry herceg igyekszenek megoldani konfliktusukat a rák diagnózis árnyékában

Egy királyi szakértő szerint Harry herceg és III. Károly túljuthatnak a már régóta pattanásig feszülő konfliktusaikon, és ez pedig annak köszönhető, hogy az uralkodót prosztatamegnagyobbodás miatt kezelik a következő hetekben. A király egészségügyi problémájáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Ugyan a Buckingham-palota közölte, hogy Károly állapota kezelhető, Harry talán nem is tudott apja diagnózisáról, mielőtt a hír nyilvánosságra került. Louella Alderson kapcsolati szakértő szerint ez nem tesz jót a király és a herceg viszonyának. Ő úgy fogalmazott, hogy ha Harry herceg a médiából értesült Károly király műtétjéről, az csak növeli annak valószínűségét, hogy kapcsolatuk hihetetlenül feszült lesz.

Alderson szerint érthető lenne, ha Harry sértettnek és csalódottnak érezné magát a történtek miatt, mindazonáltal hozzátette: „Ha nincsenek beszélő viszonyban, nem meglepő, hogy nem tudott róla. Ha igaz, ez a kommunikáció és a közelség hiányát jelzi a kapcsolatukban.”

A szakértő szerint a tájékoztatás hiánya bizalmi problémát is jelenthet, de az is lehetséges, hogy Károly szándékosan döntött úgy, hogy nyilvánosan jelenti be műtétjét, hogy elkerülje az egészségi állapotát érintő találgatásokat. Ennek ellenére Louella úgy véli, hogy a dolgok még akár jóra is fordulhatnak: „Pillanatnyilag nem úgy tűnik, hogy a köztük lévő jelentős szakadék javulni fog. A stressz és a rossz egészségi állapot azonban közelebb hozhatja egymáshoz a családokat, és még az is lehet, hogy Harry herceg fel akarja majd venni a kapcsolatot az apjával ebben az időszakban.”

Egyébként Harry és felesége, Meghan Markle támogatta a királyt, és jókívánságukat küldték a Katalin hercegnének is, miután hasi műtéten esett át.

Forrás: Mirror