Ez volt Károly király szívszorító válasza, amikor megtudta, hogy meghalt az édesanyja

2024. január 13.
Károly király épp egy Land Roverrel haladt Balmoralba a feleségével, Kamillával, amikor telefonon közölték vele, hogy álljon félre, majd elmondták neki, hogy édesanyja, a királynő meghalt.
Károly király

Egy új könyv szerint Károly király igen szívszorító választ adott abban a pillanatban, amikor megtudta, hogy meghalt az édesanyja.

A 75 éves uralkodó éppen gombát szedett a Birkhall birtok területén, amikor Balmoralba hívták. Egy Land Rover volánja mögé ült Kamillával az oldalán, és rohant, hogy a néhai királynő ágyánál lehessen – bár már túl késő volt.

„Mikor Erzsébet meghalt, a magántitkárának, Sir Edward Youngnak az volt az első dolga, hogy Károlyt elsőként értesítse a hírről” – írja Robert Hardman új életrajzában, a Charles III: New King, New Court (III. Károly király: Új király, új udvar) című könyvében. „Telefonon érték utol Károlyt és megkérték, hogy húzódjon félre az autóval. Ekkor közölték vele, hogy Sir Edward szeretne vele beszélni. Az új uralkodó ebből már pontosan tudta, hogy mi fog következni. Éppen lekanyarodott a B976-os útról a birtok hátsó felhajtójára, amikor 73 évesen életében először szólították ‘felségednek‘. További magyarázatra nem volt szükség” – írja Hardman.

Károly ekkor halkan ennyit válaszolt: „Már majdnem ott vagyunk.” Kamilla, immár a királyné, azonnal a részvétét fejezte ki a férjének. A király ismét sebességbe tette a terepjárót, és továbbhajtott. Percekkel később a kastélyba érve nővére, Anna királyi hercegnő fogadta.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images