Ryan Gosling Oscar-jelölésének elutasítását követelik a dühös rajongók

2024. január 25.
A rajongók kiakadtak a Barbie igazságtalannak titulált jelölésére, ezért azt követelik Ryan Goslingtól, hogy bojkottálja a neves díjátadót.
Ken törékeny férfiassága ellopta a show-t a Barbie filmben

Újra támadások célkeresztjébe került a hollywoodi filmezés legnagyobb presztizsű díja: ezúttal a Barbie miatt támadják az Oscar-gálát. Bár a film a tavalyi nyár legnagyobb slágere és elképesztő kasszasiker is volt, a bizottság láthatólag nem értékelte a stáb munkáját – legalábbis a nőkét. Miközben Ryan Gosling megkapta várt jelölését a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában, sem a rendezőt, Greta Gerwiget, sem a főszereplőt, Margot Robbie-t nem jelölték. Ryan Gosling mellett egyébként még America Ferrera kapott jelölést a film szereplői közül.

Az eset akkora felháborodást generált, hogy még Ryan Gosling is megszólalt: közleményében röviden, de határozottan kijelentette, hogy „nincsen Ken Barbie nélkül”, egyúttal gratulált kollégájának, Ferrerának is a jelöléséhez.

A közvélemény azonnal nem érte be ennyivel: mivel a feminista mozi kapcsán épp a női alkotókról feledkezett meg az Oscar-díj jelölőbizottsága, a rajongók már azt követelik Ryan Goslingtól, hogy utasítsa vissza saját jelölését, sőt, bojkottálja a gálát.

Az Oscar-díjak átadóját március 11-én rendezik meg, addig valószínűleg hallani fogunk még a Barbie-botrányról.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images