Szabó Zsófi szívszorító poszttal emlékezett meg édesapjáról

2024. április 04.
Szabó Zsófi édesapja, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Szabó Gyula tíz évvel ezelőtt hunyt el. Halálának évfordulója alkalmából a műsorvezető egy megható poszttal emlékezett meg a művészről.
Szabó Zsófi

10 évvel ezelőtt hunyt el Szabó Zsófi édesapja, Szabó Gyula, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész. A művész 2014. április 4-én halt meg, 83 évesen. Szabó Gyula néhány évvel a halálát megelőzően kisebb agyvérzést kapott, amelynek következtében tíz napig feküdt a kórházban. Ekkor még felépült, azonban betegsége évekkel később legyőzte. 

Szabó Zsófi édesapja halálának 10. évfordulóján egy megható és szívszorító poszttal emlékezett meg a művészről.

„Ma 10 éve, hogy itt hagytál. Minden évben, de ezen a napon különösen, olyan, mintha kiszakadni próbálna a szívem, úgy fáj a hiányod. Csodálatos ember voltál és csodálatos emlékeket hagytál magad mögött, boldoggá téve ezzel még sok sok generációt. Négy gyermeked, öt unokád és öt dédunokád nevében elmondhatom, hogy rettenetesen hiányzol nekünk. Azt az űrt, amit magad mögött hagytál, szavakkal nem lehet leírni” – írja a műsorvezető, majd megható sorokkal folytatta az édesapjának szánt üzenetét. 

„Bár senkire nem tartozik, most mégis szeretném magamból kiírni: ahogy kicsi lányként, úgy a mai napig érnek bántások, amiért a Te lányod vagyok. Sokak szerint nem érdemeltem meg az utat, amit sok munkával kitapostam magamnak, és vannak, akik szerint nem lennél rám büszke. Eleget szenvedtem már emiatt, de én belül tudom, hogy ez nem így van. Drága Édes Apukám, szeretném, ha tudnád: a gyermekednek lenni, így felnőni, ahogy Te neveltél engem, életem legnagyobb ajándéka!”

Zsófi a megható bejegyzés mellé egy közös kiskori képet is közzétett édesapjával.

Forrás: Instagram