Borbély Alexandra és Pálmai Anna elképesztő ruhákban a Karlovy Vary-i Filmfesztiválon

2024. június 29.
Borbély Alexandra és Pálmai Anna magyar tervező ruhájában ragyogtak a Karlovy Vary-i Filmfesztiválon. A vörös szőnyeges bevonuláson a két színésznő csodásan festett.
Borbély Alexandra és Pálmai Anna

Borbély Alexandra és Pálmai Anna, akik nemrégiben közösen szerepeltek a Marie Claire címlapján, most együtt vettek részt az 58. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon. A filmfesztivál fődíjáért, a Kristály Glóbuszért ugyanis 12 film van versenyben, köztük a Borbély Alexandra főszereplésével készült The Hungarian Dressmaker

A festői cseh üdülőváros, Karlovy Vary 1946 óta ad otthont Közép-Európa egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiváljának. Idén Reisz Gábor a versenyprogram zsűrijének tagjaként lesz jelen a fesztiválon, Borbély Alexandra pedig az egyik versenyfilm, az Iveta Grófová rendezte szlovák-cseh-magyar koprodukció, a The Hungarian Dressmaker főszereplőjeként.

A film a nacionalizmus felemelkedéséről szól, helyszíne az 1940-es évek Szlovákiája. A történet főhőse Marika, a szlovák-magyar határon élő, megözvegyült varrónő, aki egy zsidó fiút bújtat az otthonában. 

„Egy magyar varrónő vagyok, aki elegáns varrodában dolgozik Pozsonyban. Fél éve özvegy. Hol németül, hol szlovákul, hol magyarul beszél, de mind a három nyelvet dialektusban használja (…) Meg kellett tanulnom korabeli varrógépen dolgozni, kecskét fejni, a baromfiudvarban, ahol még egy támadásra kész kecskebak is van, természetesen mozogni” – mesélt korábban Borbély Alexandra a szerepéről az Új Szónak.

Borbély Alexandra ruhája

A színésznő csodás fotókat posztolt a filmfesztiválról, amelyen Pálmai Annával együtt pózolnak. Az Instagramon Borbély Alexandra ruháját meg is köszönte a tervezőnek, Merő Péternek. 

Borbély Alexandra és Pálmai Anna régóta barátnők, erről a Marie Claire címlapinterjúban is meséltek már. Nézd meg velünk a fotózáson anno készült werkvideót. 

@marieclairehun Less be velünk a címlapfotózás kulisszái mögé! Borbély Alexandra és Pálmai Anna fotózásáról hoztunk egy werkvideót! #borbelyalexandra #palmaianna #marieclairecover ♬ eredeti hang - Marie Claire Hungary

Forrás: film.hu, Instagram Fotó: Lábady István – Marie Claire