24 évesen lett Kásás Tamásból olimpiai bajnok – így él azóta, hogy visszavonult az egykori vízilabdás

2024. július 12.
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó 2012-ben vonult vissza teljesen a vízilabdázástól, mert úgy érezte, hogy teljesen felőrölte a sport. De vajon hogy él ma Kásás Tamás, akit korszaka legjobb védekező játékosának tartottak?
24 évesen lett Kásás Tamásból olimpiai bajnok - így él azóta, hogy visszavonult az egykori vízilabdás
  • Kásás Tamás 6 évesen kezdett el vízilabdázni.
  • 2000-ben, 24 évesen lett először olimpiai bajnok.
  • Jelenleg keresi önmagát és van egy 4 éve tartó párkapcsolata.

Kásás Tamás 1976. július 20-án született Budapesten. Hatévesen kezdett el vízilabdázni. Édesapja, Kásás Zoltán tanította, aki Magyarországon edző. 1993-ban, 17 évesen ifjúsági Európa-bajnokságot nyert, és ugyanebben az évben már tagja volt a felnőtt válogatott keretnek.

 

Sorra jöttek a győzelmek Kásás Tamás életében

1996-ban debütált az olimpián Kásás Tamás, ahol Magyarország az elődöntőig jutott, majd kikapott a spanyol válogatottól. Azonban a magyar csapat 1997-ben és 1999-ben Európa-bajnokságot, 1998-ban pedig Bajnokok Ligája-kupát nyert, és a sikerszéria három olimpiai aranyéremmel zárult 2000-ben Sydney-ben, 2004-ben Athénban és 2008-ban Pekingben. 

Kásás Tamást korszaka legjobb védekező játékosaként írják le. Képes volt kiugrani a vízből és sikeresen blokkolta a lövéseket, amiben nagyban segítette az, hogy 2.01 m magas. Ezenfelül a rendkívül pontos lövéseiről és passzairól volt híres.

1996 és 2012 között öt egymást követő nyári olimpián is szerepelt Kásás Tamás. A horvát Igor Hinić és a görög Georgios Afroudakis mellett ő a tizedik atléta, aki öt olimpián indult vízilabdában. Ha mindez nem lenne elég, az olimpiai vízilabda történetének éllovasa is az 56 góljával.

2007-ben Kásás Tamás a Pro Reccóval Euroligát nyert. A 2002-ben a FINA férfi vízilabda-világbajnokság legértékesebb játékosának választották, ahol Magyarország ezüstérmet szerzett. Végül 2012-ben úgy döntött, hogy visszavonul, ugyanis az utóbbi években már úgy érezte, hogy teljesen széthajtotta magát, és már nem élvezte a sportot.

Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok

Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok

Mi a helyzet most Kásás Tamással?

Kásás Tamás a Best Magazinnak elmesélte, hogy miután visszavonult, egy ideig Amerikában élt, hogy gyerekekkel foglalkozzon, de aztán három hónap után rájött, hogy már ennyire sem szeretne vízilabdázni és teljesen más impulzusokra vágyott.

Azt is elárulta Kásás Tamás, hogy még mindig keresi az útját és nincs pontos képe arról, mivel is szeretne foglalkozni, de szerencsésnek érzi magát, hiszen megvan a megfelelő anyagi háttere ahhoz, hogy kísérletezgessen.

Kásás Tamás rengeteget olvas és előszeretettel hallgat podcastokat, mivel sok dolog érdekli. 2022-ben még arról mesélt, hogy próbálja kitalálni, hogy az így szerzett tudást hogyan és milyen területen tudná kamatoztatni. Még azt is megosztotta az olvasókkal, hogy a lelke mélyén vágyik arra a sikerre, amit vízilabdásként élt át, de nem tudja, mi lehet az a terület, ahol ezt újra átélhetné.

Mikor D. Tóth Kriszta elvitte egy körre Kásás Tamást 2022-ben, akkor mesélt arról, hogy szeretne utazni, más kultúrákat megismerni, illetve egy könyvet írni, mert úgy érzi, rengeteg mondanivalója a világ számára.

Amíg keresi útját, addig sincs egyedül a 47 éves Kásás Tamás, ugyanis gyönyörű barátnőjével, Sophie-val már 4 éve egy párt alkotnak.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kásás Tamás (@tommaso5) által megosztott bejegyzés

Forrás: Femina, NLC, wikipédia Fotó: Getty Images