Szívszorító szavakkal búcsúzott az olimpiától Hosszú Katinka

2024. június 26.
Hosszú Katinkának a hétvégén búcsúznia kellett a 2024-es olimpiai lehetőségtől. Érzelmes posztban tekintett vissza.
Hosszú Katinka olimpia

Minden eldőlt. Hosszú Katinka hatodjára már nem lesz ott az olimpián. A háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónőnek nem sikerült megúsznia a szintidőt a hétvégi Sette Colli elnevezésű római versenyen, így nem jutott ki a 2024-es olimpiára.

Az anyukaként visszatérő Hosszú Katinka egy érzelmes posztban írt arról, hogyan látja az aktuális helyzetet: 

„Lehet, hogy klisének hangzik, de mindig az út a fontos, nem a végcél. Azt hiszem, ezt én már nyugodt szívvel mondhatom, hiszen az úszásban már minden lehetséges cél sikerült és mindig a folyamat adja a boldogságot, nem a siker… Nekünk egy nagyon boldog évünk van” – írta Hosszú Katinka, utalva ezzel kislányára. 

Hosszú Katinka és férje, Gelencsér Máté életébe 2023 nyarán érkezett meg első közös gyermekük, Kamília. Az immár egygyermekes anyuka az év vége felé ismét edzeni kezdett, hogy részt vehessen az olimpián, de ez a bravúr nem jött össze neki. Ugyanakkor a poszt szövege alapján világos, hogy Hosszú Katinka nem bánkódik, hiszen kislánya rengeteg boldogságot hozott életükbe.

Az úszónő szívesen oszt meg mozzanatokat az életéből követőivel. Innen tudhatjuk például azt is, hogy a felkészülésekre elkísérte őt férje és kislánya is. Hosszú Katinka szerint sokkal jobban tud koncentrálni a munkájára, ha tudja, a családja a közelben van és a nap végén újra együtt lehet velük. 

Forrás: Instagram    Fotó: Centrál archív