Hatalmas gyémántokkal kirakott koronában ünnepli 77. születésnapját Kamilla királyné

2024. július 17.
Kamilla királyné a lehető legkirályibb megjelenésében ünnepli születésnapját. Mindezt úgy, hogy közben valójában dolgozik is a jeles napon.
Kamilla királyné születésnap

Bár Kamilla királynénak munkával kell töltenie a születésnapját, de legalább gyémántkoronát viselhet közben. A királyné július 17-én ünnepli 77. szülinapját, ami idén egy napra esik a parlamenti ülésszak megnyitásával. 

A hagyományok szerint Kamilla királyné és Károly király a lehető legkirályibb viseletüket kellett, hogy magukra öltsék az alkalomra, és ennek a követelménynek bőven eleget is tettek. 

Az eseményre Kamilla királyné egy hófehér hosszú ujjú ruhában érkezett, melynek csuklórészét és szegélyét hímzések díszítettek. Kiegészítőként a királyné a néhai II. Erzsébet által is szeretett gyémántdiadémot választotta, gyémánt nyaklánccal és fülbevalókkal kiegészítve. 

Kamilla királyné a születésnapján is dolgozik

Kamilla királyné a születésnapján is dolgozik

A fejdísz értéke felbecsülhetetlen. Felületét 1333 db gyémánt és 169 gyöngy díszíti. A diadémot 1821-ben készítették IV. György király koronázására. Az ékszert 2022-ben a Buckingham-palotában rendezett ékszerkiállításon élőben is megcsodálhatta a nagyközönség.

A Kamilla királyné által viselt diadém többek között azért is legendás, mert elkészülte óta minden angol királyné viselte azt. Sőt, maga II. Erzsébet királynő is ebben a koronában volt látható a régebbi brit bankjegyeken.

A brit királyi pár mozgalmas héten van túl. A parlament megnyitása előtt Kamilla királyné és Károly király a Csatorna-szigeteken jártak. Ennek apropója az volt, hogy ápolják a kapcsolatot a brit korona fennhatósága alá tartozó szigettel.

Forrás: people.com          Fotó: Getty Images