Kamilla királyné hófehér ruhában és rubintiarában ragyogott

2024. június 26.
Kamilla királyné hófehér ruhában, teljes glamourban fogadta a japán uralkodói párt egy hivatalos rendezvényen.
Kamilla királyné ruha

Kamilla királyné és Károly király fényűző bankettet tartottak az Angliába látogató japán uralkodói pár tiszteletére. 

Az estélyre Kamilla királyné a gyémántokkal tűzdelt Burmai Rubin tiarát választotta fejdísznek, amit 1973-ban készítettek II. Erzsébet királynőnek nászajándékként. A rubinok Burmából származnak, míg a gyémántokat pedig egy indiai uralkodó család régebbi ékszeréből használták fel újra. 

A Kamilla királyné által viselt tiarát II. Erzsébet többször is viselte 70 éves uralkodása során. A királyné a díszes ékszer mellé egy egyszerű szabású, hófehér ruhát választott, amely visszafogott stílusának köszönhetően hagyta érvényesülni a kiegészítőket. 

Kamilla királyné hófehér ruhában és rubint tiarában fogadta a japán uralkodói párt

Kamilla királyné hófehér ruhában és rubintiarában fogadta a japán uralkodói párt

A rendezvényen Kamilla királyné mellett jelen volt Károly király és Vilmos herceg is. A család tagjai közül hiányzott Katalin hercegné, akit a nagyközönség legutóbb június 15-én láthatott egy ünnepi rendezvényen. A meglepetés-felbukkanása után Katalin hercegné világossá tette, hogy ez egyelőre egy egyszeri alkalom volt, állapotától függ majd, hogy mikor tud majd ismét rendszeresen részt venni a királyi eseményeken.

A hiányzók között volt Anna hercegnő is, aki egy lovasbaleset miatt fellépő agyrázkódás és kisebb sérülések miatt szorul jelenleg ápolásra.

A japán uralkodói párt már korábban üdvözölte Kamilla királyné és Károly király hoteljükben, majd egy katonai lovasparádé után hintón utaztak vissza a Buckingham-palotában tartott ünnepi összejövetelre. 

Forrás: people.com     Fotó: Getty Images