Kamilla királyné fejére ismét korona kerülhet a születésnapján

2024. június 01.
Vajon Kamilla királyné a születésnapját egy történelmi fejdíszben fogja megünnepelni?
Kamilla királyné legcsodásabb szettjei

Kamilla királyné július 17-én tölti be a 77. életévét, és a születésnapja egybe fog esni a királyi naptár egyik nagy eseményével. Tudni kell, hogy május 30-án feloszlott a brit parlament a július 4-én esedékes választások miatt. Az új frakció július 9-én fog újra összeülni, amikor is a képviselők megkezdik az eskütételt. Ezután a parlament állami megnyitóját várhatóan pont július 17-én, Kamilla királyné születésnapján fogják tartani.

A parlament állami megnyitója a parlamenti év kezdetének ünnepélyes nyitánya, amiben a 14. század óta kulcsszerepet játszik a brit uralkodó is. 2023 novemberében nyitotta meg először a koronázása óta Károly király a parlamenti ülésszakot, amikor is a király és Kamilla királyné egy lovaskocsin vonult a Buckingham-palotából a londoni Westminster-palotába, majd a királyi díszruhájukban részt vettek a ceremónián és a király elmondta a beszédét.

A királyné a legutóbbi parlamenti megnyitón viselte először II. Erzsébet királynő legikonikusabb gyémánt diadémját.

A királyné a legutóbbi parlamenti megnyitón viselte először II. Erzsébet királynő legikonikusabb gyémántdiadémját

Károly király első parlamenti megnyitója volt a második alkalom, amikor viselhette a birodalmi állami koronát – hat hónappal a 2023 májusában történt koronázása után. Mindeközben a felesége, Kamilla királyné fején is egy káprázatos ékszer csillogott. A királyné a legutóbbi parlamenti megnyitón viselte először II. Erzsébet királynő legikonikusabb gyémántdiadémját.

A csodás fejdísz egy gyöngyökkel és gyémántokkal ékesített arany- és ezüstkorona, amelyen Anglia, Írország és Skócia nemzeti jelképe is megjelenik, vagyis a rózsa, a lóhere és bogáncs. A diadém még 1820-ban, IV. György koronázására készült.

Megvan rá az esély, hogy a július 17-én tartandó eseményre is ezt a fejdíszt fogja választani Kamilla királyné, de választhat egy másik hasonlóan káprázatos tiarát is a királyi páncélszekrényből.

Forrás: People Fotó: Getty Images