Kamilla királyné és Károly király nem tudták visszatartani könnyeiket

2024. június 05.
Kamilla királyné és Károly király Portsmouthban vettek részt egy normandiai partraszállásról szóló megemlékezésen.
Kamilla királyné és Károly király 2

Kamilla királyné és Károly király könnyekig hatódtak egy a normandiai partraszállásról szóló megemlékezésen. A királyi párhoz csatlakozott Vilmos herceg is, a műsorvezető szerepében pedig Helen Mirrent láthattuk. 

Idén ünnepelték a második világháború egyik legfontosabb műveletének, a normandiai partraszállásnak 80. évfordulóját. A Portshmouthban tartott katonai rendezvényen Kamilla királyné könnyekig hatódott egy veterán tengerészgyalogos, Eric Batemen beszéde során.

Az öreg egykori katona arról beszélt, ahogy a partraszállás során elvesztette egyik legjobb barátját. A szívhez szóló beszédet Károly király sem tudta könnyek nélkül végighallgatni.

Kamilla királynét és Károly királyt nagyon meghatotta a bátor katona beszéde

Kamilla királynét és Károly királyt nagyon meghatotta a bátor katona beszéde

A rendezvényen Károly király rákbetegségének bejelentése óta most először szólalt fel nyilvánosan. Bár voltak, akik azt tanácsolták neki, még pihenjen, de Károly király „ragaszkodott ahhoz, hogy részt vegyen a megemlékezésen”. Felesége, Kamilla királyné sem tudta meggyőzni a maradásról.

„A bátorságról, ellenállásról, szolidaritásról szóló történetek, amelyeket ma és életünk során hallottunk, inspiráljanak minket arra, hogy kitartsunk. Ezek a történetek emlékeztessenek minket arra, hogy mivel tartozunk ennek a háborús generációnak, akikből sajnos ma már csak kevesen vannak velünk” – mondta beszédében Károly király.

A megemlékezésen beszédet mondott Vilmos herceg is, aki Katalin hercegné nélkül érkezett. Vilmos herceg a háborúba induló, sokszor még a tinédzserkort is alig átlépő katonákról beszélt. 
 
„Örökre emlékezni fogunk azokra, akik a haza szolgálatába álltak. És azokra is, akik búcsút intettek nekik. Azokra az édesanyákra, édesapákra, testvérekre, fiúkra és lányokra, akiknek végig kellett nézniük, ahogy a szeretteik elindulnak a harcba, nem tudván azt, hogy viszontlátják-e majd őket valaha” – mondta Vilmos herceg.
 
 
Forrás: dailymail.co.uk      Fotó: Getty Images