Vilmos herceg és Katalin hercegné új embert keresnek

2024. július 21.
Vilmos herceg és Katalin hercegné új titkárhelyettest keres a Kensington-palota személyzetébe, és már lehet jelentkezni. Egy igen fontos feltételnek mindenképpen meg kell felelnie a jelöltnek.

Mi kell ahhoz, hogy a királyi család alkalmazottja lehess? A walesi hercegi pár állást hirdetett meg, amelyet aki majd betölt, Vilmos herceg és Katalin hercegné mellett dolgozhat, a pár ugyanis új személyi titkárasszisztenst keres a Kensington-palota csapatába.

Az álláshirdetés szerint a Walesért és az Egyesült Királyságért felelős asszisztens titkári pozíciót betöltő személy „a legtöbb Walesben, Skóciában és Észak-Írországban zajló nyilvános szereplés tervezését és lebonyolítását fogja vezetni”.

Vilmos herceg és Katalin hercegné új embert keres

Vilmos herceg és Katalin hercegné új embert keres

Vilmos herceg és Katalin hercegné titkára

A heti 37,5 órás munkakörhöz hozzátartozik majd az olyan stratégiák kidolgozása is, amelyek „az Egyesült Királyságot alkotó nemzetekre gyakorolt hatás maximalizálására irányulnak”. Mi az az képesség, amelyet a Kensington-palota az ideális jelöltben szeretne viszontlátni? Folyékonyan kell beszélni walesiül, írásban és szóban egyaránt.

De ez nem meglepő, hiszen Vilmos azután kezdte el képviselni az országot, hogy Károly király 2022 szeptemberében brit uralkodó lett, így Vilmos herceg és Katalin hercegné feladata lett, hogy részt vegyenek a walesi kultúrában is.

„Örökösömként Vilmos most átveszi azokat a skót címeket, amelyek oly sokat jelentettek nekem – mondta Károly az első beszédében. – Ő követ engem Cornwall hercegeként, és átveszi a Cornwall hercegségért viselt felelősséget, amelyet több mint öt évtizeden át vállaltam.”

„Büszke vagyok arra, hogy Wales hercegévé avatom Vilmost, azt a címet adományozom neki, amelyet életem és kötelességem oly nagy részében viselhettem – folytatta. – Vilmos és Katalin az új walesi hercegünk és hercegnénk, tudom, hogy továbbra is inspirálni és vezetni fogják a nemzeti konzultációt, segítve, hogy a peremvidék a középpontba kerüljön, ahol létfontosságú segítséget lehet nyújtani.”

A kinevezés óta Vilmos herceg szintén elkezdte tanulni a nyelvet.

Forrás: Eonline Fotó: Getty Images