Katalin hercegné komoly döntést hozott, „jól akar viselkedni”

2024. június 19.
Katalin hercegné múlt szombaton az egész világot megörvendeztette megjelenésével, de ismét a gyógyulásé a főszerep.
Katalin hercegné gyógyulás

Katalin hercegné visszatért – de csak egy-egy megjelenés erejéig. A fél világ azt találgatta a múlt szombati Trooping the Colour katonai díszszemlét megelőzően, hogy vajon ott lesz-e majd a brit királyi család tagjai mellett az erkélyen Katalin hercegné is. A reménykedők örülhettek, hiszen a rendezvény előtt nem sokkal maga a hercegné jelentette be Instagramján, hogy számíthatnak a jelenlétére.

Ez a váratlan fordulat szinte eksztatikusan boldoggá tette a Katalin hercegnéért rajongó embereket, ugyanakkor ő maga is, és a királyi családhoz közelálló bennfentesek is igyekeznek csillapítani a kedélyeket. Ahogy a hercegné korábbi posztjából is kiderült, a kemoterápiára jellemző módon vannak jobb és nehezebb napok az életében.

Amikor jól érzi magát, Katalin hercegné igyekszik részt venni a szokásos hétköznapi tevékenységekben, segíteni a gyerekei iskolai dolgaival, néha még dolgozni is egy kicsit otthonról. De amikor rosszul érzi magát, saját elmondása szerint is meg kell tanulnia időt adni saját magának, „jól viselkedni” és engedni pihenni a szervezetét. 

Katalin hercegné az egész világot meglepte váratlan nyilvános megjelenésével

Katalin hercegné az egész világot meglepte váratlan nyilvános megjelenésével

„A királyi család rettenetesen nehéz időszakon megy most keresztül. De a hercegné ismételt megjelenésével kicsit mindenki úgy érezte, mintha egy nagy akadályt átugrottunk volna… Ragyogóan nézett ki a hercegné… Nem is választhatott volna jobb pillanatot arra, hogy újra megjelenjen az emberek előtt. Úgy tűnt, mintha nem tudná abbahagyni a mosolygást. Úgy tűnt, őszintén örült, hogy ott lehet a családjával, szinte megigéző volt látni őt” – nyilatkozta Sally Bedell Smith, a királyi család egyik történetírója. 

Katalin is tudja: a királyi család egyenlő az állandósággal

A brit királyi család és a britek életében rendkívül fontos a folytonosság, az állandóság. Ahogy a néhai II. Erzsébet is hangsúlyozta, meg kell jelennie az emberek előtt néha, hogy elhiggyék, velük van.

„Három generáció állt az erkélyen, egységesen. Ez egy tökéletes lehetőség volt Katalinnak a visszatérésre… A család rendkívül fontos a hercegné számára, és ott akart lenni és támogatni akarta férjét, gyerekeit és a szintén rákkal küzdő apósát és Kamilla királynét” – tette hozzá Bedell Smith.

De ezután a szereplés után ismét visszatérnek a hétköznapok, Katalin hercegné pedig az aktuális állapotától függően fogja majd eldönteni, hogy elég jól van-e egy-egy ismételt megjelenéshez. Első az egészség, erről biztosított mindenkit.

Forrás: people.com       Fotó: Getty Images