Katalin hercegné végre nyilvánosság elé állt, és a ruhája fontos üzenetet hordozott

2024. június 17.
Katalin hercegné a rákkal való küzdelme közepette – ha csak átmenetileg is, de – visszatért a rivaldafénybe, és ez alkalomra egy rendkívül különleges ruhát választott.
Katalin hercegné ruhája

A walesi hercegné fél évvel azután, hogy utoljára mutatkozott nyilvánosan, a hétvégén részt vett az uralkodó hivatalos születésnapi rendezvényén a Trooping The Colour elnevezésű díszszemlén. Katalin hercegné megjelenése óriási meglepetés volt, egészen az utolsó pillanatig ugyanis bizonytalan volt, hogy a rákkal diagnosztizált hercegné orvosai jóváhagyják-e a szereplését.

Az ünnepségre Katalin hercegné hintón érkezett, három gyermekével együtt: a 10 éves György herceggel, a 9 éves Sarolta hercegnővel, és a 6 éves Lajos herceggel. 

Régóta várt visszatérésére a walesi hercegné egy igazán különleges ruhát választott: Katalin egy fehér Jenny Packham ruhát viselt, amelyet fekete szegély és masni díszített a nyakán. A ruha bal oldalán ott csillogott Katalin hercegné ír gárdaezredes brossa. A csodás ruhát egy fekete-fehér Philip Treacy kalappal párosította, valamint fehér Jimmy Choo cipőkkel és egy fekete Mulberry táskával.

Katalin hercegné ruhájának fontos üzenete volt

Katalin hercegné ruhájának fontos üzenete volt

Kiegészítő gyanánt Katalin hercegné egy pár Cassandra Goad Cavolfiore gyöngy fülbevalót választott, amelyet már többször láthattunk rajta, többek között Lajos herceg 2018-as keresztelőjén.

Katalin hercegné ruhájának titkos jelentése volt

A szakértők persze rögtön elemezni kezdték Katalin hercegné ruháját, és arra jutottak, hogy a walesi hercegné a megjelenésével ezúttal is üzenni próbált. 

Katalin hercegné rajongói rögtön kiszúrták, hogy a hétvégi eseményre a hercegné nem új ruhát választott – ezt a Jenny Packham ruhát először 2022-ben láthattuk rajta egy másik nagyon különleges eseményen, Károly király koronázási hétvégéjén. 

Katalin hercegné nemcsak a ruhájával, a fülbevalójával is üzent

Katalin hercegné nemcsak a ruhájával, a fülbevalójával is üzent

„Azzal, hogy egy olyan ruhát választott, amit utoljára a király számára egy ennyire fontos pillanatban viselt, Katalin hercegné a támogatását és tiszteletét próbálta kifejezni az apósa felé” – írta a The Telegraph

De a gyönyörű gyöngy fülbevalójának is volt szimbolikus jelentése: a gyöngyöt számos kultúrában hozzák összefüggésbe azzal, hogy szerencsét hoz viselőjének, amire Katalin hercegnének kétségtelenül szüksége lesz a gyógyulása során. Emellett a gyöngyre gyakran úgy tekintenek, mint ami képes a negatív dolgokat pozitívvá alakítani.

Fotó: Getty Images