Súlyos szívrohamot kapott Ónodi Henrietta

2024. július 26.
Ónodi Henrietta egy floridai élelmiszerboltban szenvedett szívrohamot, azóta is kórházban kezelik.
Ónodi Henrietta szivroham

A magyar tornásznő, Ónodi Henrietta súlyos szívrohamot kapott floridai otthonához közel, írta meg ma a Magyar Nemzet alapján a 444.hu. Az újság Ónodi Henrietta egykori csapattársának, Molnár Andreának Facebook-bejegyzése révén szembesült a hírrel. 

Molnár Andrea a tornásznő testvérének, Ónodi-Klausler Barbarának bejegyzését osztotta meg, amelyben a mai napig kórházban kezelt Henrietta kezelésére gyűjtenek pénzt egy GoFundMe oldalon. ITT lehet támogatást küldeni Ónodi Henrietta felépülésére.

A bejegyzés alapján kiderült, hogy az 50 éves Ónodi Henrietta épp három gyermekének vásárolt be még márciusban egy élelmiszerboltban, amikor hirtelen összeesett. Úton a kórházba a mentőben többször is leállt a szíve. A vizsgálatok során megállapították, hogy több szívartériája is elzáródott és azonnal megműtötték. 

A tornásznő testvére beszámolt róla, hogy a szívroham súlyossága miatt az olimpiai bajnok Ónodi Henriettát azóta is kórházban kezelik. A tragikus esemény rettenetesen megterhelő a család számára érzelmileg és anyagilag is. Ezért kérte Ónodi-Klausler Barbara, hogy aki megengedheti magának, akár egy egészen kis összeggel is támogassa a családot, és ezzel Henrietta felépülését is. 

Szívrohamot kapott Ónodi Henrietta. A képen az 1991-es világbajnokságon láthatjuk.

Szívrohamot kapott Ónodi Henrietta. A képen az 1991-es világbajnokságon láthatjuk

A békéscsabai születésű Ónodi Henrietta történelmet írva, mindössze 15 évesen lett a magyar tornasport első Európa-bajnoka 1989-ben. Mindössze négy évvel később már világbajnokként érkezett az 1992-es barcelonai olimpiára, ahol ugrásban olimpiai bajnok lett. Ezelőtt 36 évig nem szerzett aranyérmet magyar női sportoló az olimpián. Talajgyakorlatában mindössze 5 századponttal maradt le a dobogó tetejéről, ezüstérmet szerzett.

Forrás: 444.hu      Fotó: Getty Images