Vilmos herceg nyíltan szembement Kamilla királynéval

2024. július 26.
Vilmos herceg szembement apja akaratával, és egy fontos dologban Kamilla királyné számára kedvezőtlen döntést hozott.
Vilmos herceg Kamilla királyné 2

Úgy tűnik, Vilmos herceget már nem hatják meg a családi elvárások. A legutóbbi pénzügyi jelentések alapján a herceg olyan döntést hozott, amivel valószínűleg elég nagy bosszúságot okozhatott Kamilla királynénak.

A hivatalos iratok alapján, melyek Vilmos herceg éves kiadásait és bevételeit listázzák, kiderült, a herceg nem alkalmazott újra egy fontos családi szereplőt. A hírek szerint Kamilla királyné húga, a lakberendezőként dolgozó Annabel Elliot lekerült a brit királyi család fizetési listájáról.

Kamilla királyné nem lehet elragadtatva, hogy Vilmos herceg nem alkalmazza tovább testvérét. A képen Kamilla és Annabel láthatóak Wimbledonban.

Kamilla királyné nem lehet elragadtatva, hogy Vilmos herceg nem alkalmazza tovább testvérét. A képen Kamilla és Annabel láthatóak Wimbledonban

Annabelt még 2005-ben, Kamilla királynéval történő házasságkötése után alkalmazta lakberendezőként III. Károly király, aki azóta is a család szolgálatában állt. A nő fő feladata a Cornwalli Hercegségben található ingatlanok berendezése és szinten tartása volt, amelyért az évek során több százezer dolláros fizetést kapott.

Azonban Vilmos herceg tavaly megköszönte Annabel munkáját és nem kért többet a szolgálataiból. „A herceg nem kívánja tovább alkalmazni Miss Elliotot, de ennek nincs köze a munkája minőségéhez” – mondták el egy közleményben. Hozzátették, hogy Kamilla királyné testvérének megbízása befejeződött, az alkalmazottak pedig minden fontos dolgot megtanultak tőle ennyi idő alatt.

Úgy tudjuk, hogy Kamilla királyné húga eddig is kivételezett helyzetben volt, hiszen a rendszerbe kerülése óta nem nyitották meg az állást más jelentkezők számára.

Kamilla királyné és húga között mindig is szoros volt a viszony. Családi tradíció náluk, hogy közösen látogatnak el minden évben a wimbledoni tenisztornára, és Annabel segítőként is a királyné közelében volt a koronázási ünnepségen.

Forrás: people.com    Fotó: Getty Images