Vilmos herceg olyan megdöbbentő ruhadarabot viselt, amit eddig a királyi család egyik tagja sem

2024. július 02.
Vilmos hercegnek szívügye a környezetvédelem, így nem volt kérdéses a jelenléte a London Climate Action Weeken, ahová mindenki legnagyobb meglepetésére egy igencsak szokatlan ruhadarabban érkezett.

Vilmos herceg a napokban újfent bebizonyította, hogy méltó utódja lesz apjának, hiszen kitűnően ápolja a diplomáciai kapcsolatokat. Múlt hét kedden találkozott a Nagy-Britanniába érkező Naruhito japán császárral és hitvesével, Maszakóval, akik háromnapos állami látogatásra érkeztek a szigetországba.

Legutóbb Vilmos herceg a London Climate Action Weeken vett részt, ami az egyik legnagyobb klímaváltozással kapcsolatos esemény. A walesi hercegnek pont annyira a szívügye a környezetvédelem, mint amennyire az édesapjának. III. Károly király már akkor az éghajlatváltozás szószólója volt, mielőtt az divatba jött volna. Mindössze 21 éves volt, amikor 1970-ben elmondta első mérföldkőnek számító beszédét a témában, figyelmeztetve a folyókba és tengerekbe kidobott műanyaghulladékok és vegyszerek okozta veszélyekre.

Ugyanakkor Vilmos herceg igazán rendhagyó dologra szánta el magát, amire még nem nagyon volt példa a királyi családban. Nem akármilyen nyakkendőt vett fel a jeles eseményre: egy újrahasznosított műanyag palackokból készült zöld nyakkendőt, amivel minden bizonnyal a fenntarthatóság fontosságára szerette volna felhívni a figyelmet. A virágmintás nyakkendőt az olasz Wilmok márka készítette. Innen is látszik, hogy a Vilmos herceg az egyik legmodernebb tagja a királyi családnak.

Vilmos herceg újrahasznosított nyakkendőt viselt a London Climate Action Weeken

Vilmos herceg újrahasznosított nyakkendőt viselt a London Climate Action Weeken

A London Climate Action Weeken Vilmos herceg figyelmesen hallgatta az ökovállalkozókat, akik elmagyarázták vállalkozásaik bonyolult részleteit, azután szenvedélyes beszédet mondott, amelyben a klímaváltozáson dolgozókat ünnepelte, megjegyezve, hogy reményt adnak a jövőre nézve. Emellett kihirdette a David Attenborough által közösen alapított Earthshot-díj győzteseit, amit azok kapnak, akik eredményesnek bizonyultak a környezetvédelem területén.

Forrás: Dailymail, Fotók: Getty Images