Vilmos nem akarja, hogy György herceg folytassa a királyi hagyományt

2024. június 21.
A trónörökös nem szeretné, hogy a fia folytassa a királyi hagyományt, amikor a nyomdokaiba lép.
Vilmos nem akarja, hogy György herceg folytassa a királyi hagyományt

Változnak az idők! A 21. században már az angol királyi család tagjai sem feltétlenül ragaszkodnak a tradíciókhoz. Vilmos herceg ugyanis nem szeretné, hogy a fia, a most tíz éves György herceg folytassa a történelmi hagyományt, amikor követi majd őt a trónon – mindez pedig nagy változásokat jelenthet a királyi család életében.

Angela Levin királyi szakértő szerint a trónörökös valószínűleg nem érzi égető szükségét annak, hogy György herceg csatlakozzon a hadsereghez az iskola vagy az egyetem után, ahogy azt Harry herceg is tette az Eton befejezése, illetve Vilmos a St. Andrews-i diploma megszerzése után.

„Ez nagyon érdekes, mert Vilmos herceg nem feltétlenül akarja, hogy a kis György ezt tegye. Nem érzi szükségesnek. De ez nagyon rányomja a bélyegét a királyi családra, nem igaz?” – mondta Levin a GB Newsnak arra utalva, hogy a királyi család a hadsereg feje, így a nevük már összefonódott a katonasággal.

A királyi család férfitagjai a történelem során valamilyen módon mindig csatlakoztak a hadsereghez, mielőtt a família dolgozó tagjai lettek volna. Így tett Vilmos, az édesapja, Károly király és II. Erzsébet királynő férje, Fülöp herceg is.

Angela Levin szerint az, hogy Vilmos nem feltétlenül ragaszkodik ahhoz, hogy a gyerekei a hadseregben szolgáljanak, jelentős változásra utalhat. Úgy tűnik, a trónörökös már másként tekint a hagyományokra az elődeihez képest, hiszen a vallás terén sem követte a hagyományokat: évente csupán egyszer-kétszer vesz részt a gyülekezet életében.

Forrás: Marie Claire UK, Fotó: Getty Images