Vilmos herceg olyat tett, amit a királyi családban eddig senki sem mert bevállalni

2024. június 27.
Vilmos herceg óriási bátorságról tett tanúbizonyságot azzal, hogy egy rendkívül kockázatos lépésre szánta el magát. Viszont egy biztos: Diana hercegnő büszke lenne a fiára!
Vilmos herceg olyat tett, amit a királyi családban eddig senki sem mert bevállalni

A leendő király nagy port kavart a legújabb lépésével. Sokan dicsérik bátorságát, és hasonlítják az aranyszívű, jótékonykodó Diana hercegnőhöz. Viszont mások szerint túl nagy kockázatot vállal. A herceg a Homewards nevű projektjével került a középpontba, aminek célja a hajléktalansági válság kezelése az  Egyesült Királyságban. Egy királyi szakértő szerint Vilmos herceg könnyedén belebukhatott volna a projektbe, hiszen a hajléktalanság elleni küzdelem hatalmas kihívás.

Vilmos hercegnek szívügye a mentális egészség, a környezeti problémák, de a hajléktalanokkal foglalkozó jótékonysági szervezetek támogatása is. Ez irányú szenvedélye egészen fiatal koráig nyúlik vissza, ugyanis édesanyja, a néhai walesi hercegnő gyakran elvitte Vilmos és Harry herceget olyan szervezetekhez, mint amilyen a Centrepoint hajléktalan jótékonysági szervezet. Innen is látszik, hogy Vilmos rengeteg pozitív tulajdonságot örökölt az édesanyjától.

Vilmos herceg meg akarja szüntetni a hajléktalanság problémáját

Vilmos herceg június 26-án ünnepelte a projekt első évfordulóját, aminek kidolgozása két évig tartott, és egy ötéves tervet tűztek ki, ami azt hivatott bebizonyítani, hogy közös erőfeszítéssel a hajléktalanság problémája igenis megoldható.

Vilmos herceg szívén viseli a hajléktalanság problémáját

Vilmos herceg szívén viseli a hajléktalanság problémáját

„Ez egy pokolian ambiciózus projekt: megmutatni, hogy meg lehet szüntetni a hajléktalanságot, és ez olyan terület, amihez még egyetlen kormány sem közelített” – mondta Jennie Bond, a BBC királyi veterán tudósítója az OK!-nak. „Számomra észszerű üzleti tervnek tűnik: hat helyen kezdeni, és a helyi tudás, valamint együttműködés segítségével létrehozni egy modellt, amelyet siker tovább lehetne bővíteni.”

Azzal, ahogy Vilmos herceg előrelátóan próbálja kezelni a társadalmi problémákat, kivívta Jennie elismerését, hiszen még Katalin hercegné betegsége is épp elég kihívás lehet a számára, de közben nem feledkezik meg embertársai megsegítéséről.

Továbbá kiemeli Vilmos herceg régóta fennálló elkötelezettségét a hajléktalanság kezelése iránt, ami azért is áll a szívéhez annyira közel, mert Diana hercegnő is elkötelezett volt a témában: „A hajléktalanság csapása olyasvalami, amit az anyja tudatosított benne, amikor még fiatal fiú volt.”

Vilmos hercegnek feltett szándéka felvilágosítani gyermekeit a hajléktalansággal kapcsoltban, és a Sunday Timesnak azt is elárulta, hogy szeretné majd elvinni őket egy hajléktalanszervezethez, ahogy őt is elvitte az édesanyja.

Forrás: Mirror, Fotó: Getty Images