Robert Downey Jr. ezúttal Marvel-gonoszként tér vissza

2024. július 28.
A Marvel a San Diegó-i Comic-Conon jelentette be, hogy Robert Downey Jr. visszatér a Marvel-univerzumba: méghozzá egy ikonikus gonoszként.
robert-Downey-jr.

Hatalmas bejelentéssel robbantott a Marvel az idei Comic-Conon San Diegóban. Kiderült, hogy a Marvel-univerzum egyik legikonikusabb karakterét, a Vasembert, vagyis Ironmant megformáló Robert Downey Jr. visszatér a franchise-ba, méghozzá egy új karakterként. Az 59 éves Robert Downey Jr. Victor von Doomot, azaz Doctor Doomot fogja alakítani, aki a Fantasztikus négyes (Fantastic Four) képregényekben tűnt fel először. Doom igazi ikonikus főgonosz, aki jellegzetes zöld csuklyát és a Vasálarcos történetéből inspirálódva fémpáncélt visel és alkotói szerint magát a Halált szimbolizálja. A karakter később olyan emblematikus gonosszá vált, hogy megjelent számos más Marvel-képregényben, például a Fekete Párducban (Black Panther), a Pókemberben, a Doctor Strange-ben és az X-Menben is.

Vasember halott, de Robert Downey Jr. nem

Robert Downey Jr. az Avengers: Doomsday és az Avengers: Secret Wars című készülő mozikban fog visszatérni Doctor Doom bőrében, miután heroikus küzdelme után karaktere, a Vasember meghalt az utolsó nagy Bosszúállók-filmben. A Marvel szóvivője azt is megerősítette, hogy a Bosszúállók franchise-ért felelős alkotók, Anthony és Joe Russo rendezik majd ezeket a filmeket is.

A hétvégi eseményen Robert Downey Jr. drámai módon, leendő figurája zöld jelmezét megidézve jelent meg a színpadon, ahol levette maszkját, hatalmas üdvrivalgás közepette felfedve kilétét. „Új maszk, régi feladat” – kommentálta a színész új szerepét, ami a Marvel alkotói szerint az univerzum végtelen lehetőségeinek tanúbizonysága. „Mit mondtam nektek? Szeretek bonyolult karaktereket játszani” – tette még hozzá Robert Downey Jr.

A Russo testvérek már korábban is rendesen hype-olták Doctor Doom karakterét: arról beszéltek, hogy „a világ legjobb színészét” találták meg a szerepre, így sokan előre sejtették, hogy a Marvel-rajongók körében hihetetlenül népszerűnek számító Robert Downey Jr. térhet vissza a vászonra.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor kerülnek moziba a legújabb Bosszúállók-filmek, de annyi biztos, hogy sok rajongónak lesz egyszerre különös és felemelő élmény új szerepben látni a közkedvelt Vasembert.

Forrás: People Fotó: Getty Images