Szerelem az olimpián – Nem Kapás Boglárka és Telegdy Ádám volt az egyetlen pár az idei játékokon

2024. augusztus 02.
Párizs a 2024-es olimpiai játékok, no meg a szerelem városa! Az alábbiakban olyan párokat mutatunk be, akik együtt vettek részt az idei játékokon.
Olimpia 2024 párok Kapás Boglárka
  • A hasonló életmód miatt gyakori, hogy egy élsportolónak egy másik élsportoló lesz a párja.
  • Kapás Boglárka és Telegdy Ádám is egy párként utazott a 2024-es olimpiára.
  • De rajtuk kívül is voltak sportoló párok, akik közösen vettek részt a játékokon.

Ugyan ki értené meg jobban egy élsportoló hektikus életét, brutális edzéstervét, és szigorú diétás étrendjét, mint egy másik élsportoló? A hasonló életmód és a folytonos küzdés összehozza az embereket – ez történt az alábbi pároknál is, akik lehetőséget kaptak, hogy együtt vegyenek részt a 2024-es párizsi olimpián. Egyformán tehetségesek, céltudatosak, elkötelezettek a sportáguk iránt, na meg halálosan szeretik egymást.

Lássuk azokat a párokat, akik együtt vesznek részt a 2024-es párizsi olimpián!

 

1. Kapás Boglárka és Telegdy Ádám a 2024-es olimpián

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Telegdy Ádám (@telegdy) által megosztott bejegyzés

 

Ki mással is kezdhetnénk a sort, mint a magyar álompárral, Kapás Boglárkával és Telegdy Ádámmal, akik együtt vettek részt a 2024-es párizsi olimpián. A jóképű úszó 2020 júliusában kérte meg sporttársa kezét, majd két évvel később, 2022. augusztus 27-én össze is házasodtak. 

Telegdy Ádám 200 méter háton szerda délelőtt bejutott a középdöntőbe, míg a pár napja lázas Kapás Boglárka 200 pillangón jutott be az esti középdöntőbe, ahol az előbbi 13., utóbbi a 14. lett, így a döntőbe végül nem jutottak be. 

„Amire igazán készültem, az olimpia, abból ez volt most az utolsó. Szerettem volna mindenféle teher nélkül úszni, ez sikerült, kiúsztam magam, mindent benne hagytam ebben a maiban. Azt már a délelőtti előfutamok után azért sejtettem, hogy a döntő nem lesz meg – nyilatkozta az MTI-nek Kapás Boglárka, aki a budapesti rövidpályás világbajnokság után fogja befejezni a profi úszó pályafutását.

2. Katie Boulter és Alex De Minaur a 2024-es olimpián

Katie Boulter és Alex De Minaur a 2024-es párizsi olimpia egyik álompárja

Alex De Minaur és Katie Boulter a 2024-es párizsi olimpia egyik álompárja

A brit Katie Boulter és az ausztrál Alex De Minaur a tenisz egyik álompárja. Mindketten a 2024-es párizsi olimpián debütáltak, és nagyon izgatottak voltak, hogy párként léphetnek pályára. 

De Minaur számára már véget ért az olimpia, miután ő és párospartnere, Alekszej Popyrin kikapott az amerikai Austin Krajicek és Rajeev Ram duótól. Boulter és partnere, Heather Watson azonban még versenyben vannak a női páros címért.

3. Gael Monfils és Elina Svitolina a 2024-es olimpián

Gael Monfils és Elina Svitolina a 2024-es olimpia egyik legfelkapottabb párja

Elina Svitolina és Gael Monfils a 2024-es olimpia egyik legfelkapottabb párja

A 2024-es olimpia talán egyik legfelkapottabb párja, Gael Monfils és felesége, Elina Svitolina Monfils 2019 óta vannak együtt.

Bár a teniszező pár két évvel kapcsolatuk kezdete után rövid időre szétvált, nem tudtak sokáig távol maradni egymástól. Miután kibékültek, gyorsan eljegyezték egymást, majd 2021. július 16-án összeházasodtak. Egy évvel később megszületett lányuk, Skai.

4. Tara Davis-Woodhall és Hunter Woodhall a 2024-es olimpián

Tara Davis-Woodhall és Hunter Woodhall az atlétika álompárja a 2024-es olimpián

Hunter Woodhall és Tara Davis-Woodhall az atlétika álompárja a 2024-es olimpián

Tara Davis-Woodhall és Hunter Woodhall atlétaként képviselik az USA csapatát a 2024-es olimpián. A szerelmespár már jóval azelőtt együtt volt, hogy nemzetközi színtéren elkezdték volna megmérettetni magukat. A sportolók először egy idahói középiskolai versenyen találkoztak 2017-ben, és azóta elválaszthatatlanok.  

Bár először távkapcsolatban éltek, végül 2022 októberében kimondták egymásnak a boldogító igent.

5. Noah Lyles és Junelle Bromfield a 2024-es olimpián

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Noah Lyles (@nojo18) által megosztott bejegyzés

 

Noah Lyles és Junelle Bromfield annyiban különböznek az előző pároktól, hogy két külön nemzetet képviselnek – míg előbbi az Egyesült Államok, utóbbi Jamaica dicsőségére törekszik.

Bár országaik között komoly rivalizálás volt, különösen a páros két kategóriájában – a férfi atlétikai versenyszámokban fut, míg a nő 400 méteren –, úgy tűnik, mindezt sikerült félretenniük, és csak az átélt pillanatokat ünnepelniük a 2024-es olimpián.

Fotó: Instagram/Telegdy Ádám, Getty Images