Olyan dokumentumfilm készül Diana hercegnőről, ami új megvilágításba helyezheti halála körülményeit

2024. augusztus 29.
A háromrészes Ki ölte meg Dianát? sorozatban olyanok is megszólalnak a walesi hercegné halálával kapcsolatban, akik eddig még nem tették.
Új dokumentumfilm készül Diana hercegnőről 

Az új dokumentumfilm az 1997-es párizsi autóbalesetet vizsgálja, ami véget vetett a mindössze 36 éves Diana hercegnő életének.

A Ki ölte meg Dianát? a walesi hercegné 27 évvel ezelőtti halálának körülményeit fogja feltárni. A Deadline szerint számos kulcsfontosságú forrással készítenek interjút, akik eddig még nem szólaltak meg az ügy kapcsán, és új megvilágításba helyezhetik Diana hercegnő balesetet.

A Ki ölte meg Dianát? egy olyan dokumentumfilm-sorozat első része lesz, ami „ikonikus figurák sokkoló halálát fogja vizsgálni, abban a reményben, hogy új információkat tárhatnak fel a körülményekről” – írta meg a Deadline. Emellett a franchise megvizsgálja „az esetek középpontjában álló emberi történeteket és történelmi kontextust”.

Új dokumentumfilm készül Diana hercegnőről

Új dokumentumfilm készül Diana hercegnőről

„Ez az új franchise nem pusztán a híres figurák halálát fogja újra megmutatni, hanem aktívan előreviszi a történetet új forrásokkal és friss betekintéssel – mondta Jon Adler, az EverWonder tartalomfejlesztési vezetője, aki az Empress Films szárnyai alatt indítja el a dokumentumfilm-sorozatot.

Emma Cooper, az Empress Films producere a Ki ölte meg Dianát? dokumentumfilmmel kapcsolatban azt mondta: „Elkötelezett vagyok amellett, hogy ennek a szeretett és ikonikus nőnek a történetét friss nézőpontokkal, új hangokkal és korábban nem ismert információkkal közelítsem meg” – mondta.

A néhai Diana hercegnő mellett két másik személy is meghalt az autóbalesetben: Dodi Al Fayed és Henri Paul, a sofőr. „Nagyon kevés ilyen pillanat van a történelemben” – mondta korábban a People-nek Ingrid Seward királyi életrajzíró, aki személyesen ismerte Diana hercegnőt. „Minden apró részletre emlékszem, hol voltam, amikor hallottam Dianáról. Mindenkire hatással volt.”

Bár a megjelenés dátumát még nem közölték, a Diana hercegnőről szóló sorozat, a Ki ölte meg Dianát? háromrészes lesz.

Forrás: People, Fotók: Getty Images