Diana hercegnő a halála előtt elárulta, miért ment tönkre valójában a házassága Károllyal

2024. április 17.
Nem sokkal Diana hercegnő 1997 nyarán bekövetkezett halála előtt, az akkori walesi hercegné elárulta Ingrid Seward királyi írónak, hogy valójában miért ment tönkre 15 évig tartó házassága az akkori Károly herceggel. Nem, nem a Camilla Parker-Bowlesszal folytatott viszonya volt az oka.
Diana hercegnő házassága

A The Sunnak nyilatkozva Ingrid Seward felidézett egy beszélgetést, amelyet nem sokkal Diana tragikus halála előtt folytatott a hercegnével, ami mindössze 368 nappal azután történt, hogy 1996. augusztus 28-án véglegesítették a válását Károllyal. (Ők ketten 1981. július 29-én házasodtak össze, 1992-ben váltak el, és végül négy évvel később véglegesítették a szakítást; Diana 1997. augusztus 31-én halt meg egy párizsi autóbaleset következtében.) Seward elárulta, hogy Diana hercegnő azt mondta neki, nem Kamilla volt az oka kapcsolatuk végének.

„Végig ott volt a fejében Kamilla szelleme” – mondta Seward, aki amellett, hogy számos könyvet írt a királyi családról, a Majesty Magazine főszerkesztője. „Megszállott volt. Mégis, amikor utoljára beszéltem vele, felhoztam Kamillát, és ő azt mondta: »Ó, nem Kamilla tette tönkre a házasságunkat.«

Diana és Károly

Hogy akkor mégis miért ment tönkre Károly herceg és Diana hercegnő házassága?

Hogy akkor mégis miért ment tönkre Károly herceg és Diana hercegnő házassága? Ingrid Seward így idézte fel Diana hercegnő szavait: „Azt mondta, hogy a férjét körülvevő emberek miatt lett vége. Én pedig ekkor ezt gondoltam magamban: »Nem Kamilla miatt? Hiszen annyi éven át csak panaszkodtál és panaszkodtál miatta«”.

Seward hozzátette: „De aztán Diana irányt váltott, és azt mondta, hogy egy olyan környezetben kellett élnie, amelyben nagyon erősnek kell ahhoz lenni, hogy egy királyi házasságot egyben lehessen tartani, és valószínűleg ő sem volt elég érett hozzá.”

Jelenleg Kamilla királyné helyettesíti férjét, a mostani Károly királyt a hivatalos feladataiban, aki a rák egy, a nyilvánosság számára még nem ismert formájával küzd. „Az emberek nagyon tisztelik őt” – mondta Seward a királynéről. „50 éves volt, amikor bekerült ebbe a családba, és most 76 éves. Hacsak nem születtél bele, akkor nagyon nehéz beilleszkedni. A Windsorok hatalmas energiával rendelkeznek. Károly fiatalemberként mindenhová rohant, Fülöp herceg is mindenhová rohant. Kamillában nincs meg ez a fajta energia, és ez sokat kivesz belőle, és azt hiszem, sokan nagyon tisztelik őt.”

Forrás: marieclaire.com Fotó: Getty Images