Ezek voltak Diana hercegnő legféltettebb ékszerei – kiderült, mi történt velük

2024. május 13.
Meghan Markle és Harry herceg a hétvégén Nigériában tartózkodtak, ahol a hercegnét egy igen különleges ékszerben kapták lencsevégre – a néhai Diana hercegnő szeretett nyakláncában. A következőkben annak jártunk utána, kik örökölték meg Diana hercegnő kedvenc csillogó kiegészítőit.
Diana hercegnő ékszerei
  • Diana hercegnő imádta a csodás ékszereket.
  • A hercegnő halála után az ékszereit a fiai örökölték meg.
  • Meghan Markle és Katalin hercegné is mutatkozott már Diana hercegnő ékszereiben.

Amikor Diana hercegnő 36 éves korában, 1997-ben egy párizsi autóbalesetben tragikus hirtelenséggel meghalt, a hátrahagyott személyes tárgyai új jelentőséget kaptak – a világ legnagyobb múzeumai és magángyűjtői kezdtek versengeni értük. Diana hercegnő ékszereinek nagy része azonban a családban maradt: a két fia, Vilmos és Harry herceg örökölte meg őket, az életében kölcsönkapott darabokat pedig visszakapta II. Erzsébet királynő, amik aztán a halála után nagy valószínűséggel Károly királyhoz kerültek.

Az elmúlt évek során Diana ékszerkollekciójának központi darabjait a két menye, Katalin hercegné és Meghan Markle is gyakran viselte.

Lássunk néhány fontos darabot Diana hercegnő ékszerei közül!

 

Diana hercegnő szeretett nyaklánca

Diana hercegnő ékszerét viselte Meghan Markle

Diana hercegnő ékszerét viselte Meghan Markle

Meghan Markle különleges módját választotta annak, hogy a múlt hétvégi nigériai útja során tisztelegjen Diana hercegnő előtt. A 42 éves sussexi hercegné a hétvégén Abujában, a katonai családok számára rendezett fogadáson viselte a néhai Diana hercegő ékszerét – egy nyakláncot. Egy aranyláncról van szó, amihez egy finom, gyémántból készült kereszt is tartozik. Az ékszert Harry herceg ajándékozta nemrég a feleségének. Meghan Markle a nyakláncot egy St. Agni fehér, pánt nélküli  vászonruhához viselte, a haját pedig feltűzte.

Diana hercegnő zafír fülbevalói

Diana hercegnő fülbevalóit Katalin hercegné viselte

Diana hercegnő fülbevalóit Katalin hercegné viselte

Diana hercegnő ékszerkollekciójában nagy szerepet kaptak a zafírok. Az ikonikus csepp alakú zafír fülbevalókat Fahd szaúd-arábiai koronaherceg ajándékozta Diana hercegnőnek, amikor hozzáment Károly herceghez. Diana imádott fülbevalóit a halála után hosszú éveken át nem lehetett nyilvánosan látni, egészen 2022 júniusáig, amikor is Katalin hercegné megjelent bennük Erzsébet királynő születésnapi ünnepségén.  

Diana hercegnő legszebb tiarája

Diana hercegnő egyik kedvenc ékszerét Katalin hercegné örökölte

Diana hercegnő egyik kedvenc ékszerét Katalin hercegné örökölte

Az eredetileg Mária királynő számára 1917-ben megrendelt Lover’s Knot tiara – amelyet a törhetetlen szerelem szimbólumának számító gyémántcsomók miatt neveztek így – Diana hercegnő egyik kedvence volt. A tiarát II. Erzsébet királynő örökölte meg édesanyjától, majd 1981-ben kölcsönadta Diana hercegnőnek. Diana hercegnő halála után ez az ékszer Vilmos herceghez került, általa pedig Katalin hercegnéhez.

Az új walesi hercegné a Lover’s Knot tiarát egy sor rangos eseményen viselte az elmúlt években, egyebek mellett Willem-Alexander király és Maxima holland királynő 2018-as állami bankettjén.

Diana hercegnő legfontosabb ékszere – a Spencer tiara

Diana hercegnő legfontosabb ékszere

Diana hercegnő legfontosabb ékszere

Az esküvője napján viselt Spencer tiara talán a legismertebb Diana két diadémja közül, amelyet egészen az 1990-es évekig rendszeresen hordott. A csillogó tiara füzér stílusban készült, és egy központi szívet ábrázol. A tiarát Diana apja, John Spencer, 8. Earl Spencer örökölte a hetvenes évek közepén, és mint ilyen, a Spencer család tulajdonában maradt Diana hercegnő halála után is. A legfrissebb információk szerint ezt a csodálatos ékszert a kis Sarolta hercegnő fogja megörökölni.

Fotó: Getty Images