Filmek, amik bizonyítják Angelina Jolie zsenialitását

2024. szeptember 06.
Hamarosan megjelenik Angelina Jolie legújabb életrajzi filmje, a Maria. A színésznő vélhetően nagyon szeretné elnyerni következő Oscar-jelölését, éppen ezért összeszedtük azokat a filmeket, amik bizonyítják kiváló tehetségét.
Hat film, ami bizonyítja Angelina Jolie zsenialitását

Kevés olyan A-listás színészt tudhat magáénak Hollywood, akik már húszas éveik elején is uralták a szórakoztatóipart és több évtized elteltével is a legnagyobbak között tudtak maradni. Erre ékes bizonyítékul szolgál Angelina Jolie is, akire egészen hamar felfigyeltek és továbbra is Hollywood legjobb színészeként tartják számon. Angelina Jolie különleges szépségére tizenéves korában figyeltek fel, ekkor szerepet kapott Meat Loaf Rock and Roll Dreams Come Through című klipjében, de Lenny Kravitz Stand by My Woman című dalában is feltűnt.

Jolie mindössze 24 éves volt, amikor megkapta élete első Oscar-jelölését, amelyet rögtön díjra is váltott. Néhány év alatt Hollywood egyik legjobban fizetett és legismertebb színésznője lett, sikerei csúcsán azonban 180 fokos fordulatot vett.  Maga mögött hagyta a botrányokat, hozzáment Brad Pitthez (majd el is vált tőle), és egy humanitárius missziókat vállaló, környezettudatos, gyermekszerető családanyává vált. Angelina Jolie mindemellett a karrierjében is próbál helytállni.

Angelina Jolie-t hamarosan a Maria című életrajzi filmekben láthatjuk majd, amelyben a legendás operaénekest, Maria Callast alakítja majd. A színésznő láthatóan nagyon szeretné elnyerni a következő Oscar-jelölését. Éppen ezért összeszedtünk hat filmjét, amely bizonyítja, hogy Angelina Jolie valóban kiváló színésznő. 

Angelina Jolie a Velencei Filmfesztiválon

Angelina Jolie a Velencei Filmfesztiválon

Filmek, amelyek bizonyítják, hogy Angelina Jolie továbbra is utánozhatatlan 

1. Gia (1998)

Angelina Jolie mindössze 22 éves volt, amikor elvállalta a Michael Cristofer által rendezett Gia főszerepét. A film Gia Carangi életét dolgozza fel. Gia 17 évesen még édesanyja éttermében pincérnősködött, majd egy év alatt hatalmas fordulatot vett a karrierje és 18 évesen már a lába előtt hevert a világ. Egészen fiatalon a kábítószer rabja lett, így élete során megjárta a csúcsok csúcsát és a poklot is. Angelina Jolie az alakításáért Golden Globe- és SAG-díjat kapott. 

2. Észvesztő (1999) 

Az Észvesztő egy 1999-ben bemutatott életrajzi pszichológiai drámafilm, amelyet James Mangold írt és rendezett. A filmet a megjelenésekor vegyes kritikával illették, azonban Angelina Jolie, Winona Ryder és Brittany Murphy teljesítményével széles körű elismerésre tett szert. Angelina Jolie megkapta a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat. 

3. Lara Croft: Tomb Raider (2001) 

Ha Angelina Jolie-ra gondolunk, akkor talán ez az a film, ami egyből eszünkbe jutna róla. Meglepő, de a kritikusok negatív megjegyzésekkel illették a filmet, habár a színésznő alakítását dicsérték. 

4. Mr. & Mrs. Smith (2005)

A Mr. & Mrs. Smith örökre emlékezetes marad, hiszen nemcsak örök klasszikusnak számít, de a filmnek köszönhetően rögtön elkezdődtek a találgatások Angelina Jolie és Brad Pitt kapcsolatát illetően. Bár Brad Pitt 2004-ben még Jennifer Aniston férje volt, ez nem akadályozta meg abban, hogy összejöjjön a Mr. és Mrs. Smith forgatásán színésztársával, Angelina Jolie-val. 

5. Elcserélt életek (2008)

Clint Eastwood lenyűgöző krimijében Jolie egy fiatal fiú gyötrődő édesanyját alakítja. Fia az 1920-as években tűnt el Los Angelesben. A színésznő alakításában megtestesíti a megbánást, a vágyakozást, az elkeseredettséget és a dühöt. Ezzel a szereppel elnyerte a második Oscar-jelölését. 

6. Demóna (2017) 

A Demóna című film Charles Perrault Csipkerózsika című meséje és az 1959-es Disney rajzfilm alapján készült. A filmet a kétszeres Oscar-díjas látványtervező Robert Stromberg rendezte. Jolie főszereplésével pedig hatalmas sikert aratott. 

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images